Wednesday, January 27, 2010

Cinta di Lebuhraya




Dalam perjalanan ini.. menuju destinasi, berbagai lebuhraya di lalui..perjalanan ku terhenti..di lebuhraya ini..terpandang pusara diam menyepi..


xde kaitan..saja je menyanyi..ade skit2 kut..bait2 awal tu.pada yg x tahu, ni lagu Ekamatra, Pusara di Lebuh Raya..


Hari selasa lepas..26hb 2010 aritu..aku ade barang urgent utk dihantar kepada klien..sale pertama tahun ni..so klien ni dgn penuh arrogant nak barang hari ni jugak..best ah jadi klien besar ni..u can treat ur contractor like dirt..


so sebagai hero,aku pun membuat keputusan utk amek brg tu personally di shah alam..nak tunggu courier lambat..so me n marion pergila shah alam..dalam 1 hour lebih gitu dari melaka.
journey yg mencabar jugak ah pasal kejar time..dgn hujan lebat lg..dgn jem lg..tapi kami selamat sampai..

barang da amek, dokumen2 sume setel kami pon gerak ah blk..by 4pm kene ade kat warehouse.
so drive mcm gila..lunch xdak, penat gila..tgh2 drive lane kanan ni..ade la satu kete ni suda cucuk baik nye, siap flash2 lg..aku da la emosi x stabil ni, badan penat gila..so aku ke kiri sambil dgn automatik nye bagi finger..

so this bastard da ade kat depan..die brake kat depan nk tggu aku potong balik ah tu..bile aku potong, kua la satu finger dari tingkap seblah driver..so after that, slepas potong memotong, berbalas finger and shit, kete tu tu hilang da..laju ah tu konon..so aku memandu dgn tenang blk..

aku da masuk melaka..ikut alor gajah..sekali lg aku nmpak kete anjing tu..aku pn follow..rupe2 nye die pn menghala ke sg udang..mampos la die nk g mane..aku suda lambat..aku potong n finger.. die nk kejar kut tapi pasal jalan satu lane xdpt beb..aku nye driving skill lg superb..

ok barang suda anta, aku pn g opis blk..tibe2 ade satu mamat ni suda confront aku sambil menyumpah2..aku pn tanye "lu sapa?" skali mamat ni la yg fingering aku td..mcm anjing gila da mengamuk..membe die tarik2 die..skit je lg tgn aku nak naik..bodoh..lu dtg area aku ni beb..silap tempat..lu 3 org, aku ade lam 5 org backup..ntah mane2 dtg..

tapi x jadi ape2..kami bersurai..all is good..muka aku still cantik, xde pecah sane sini..kepada backup2 aku, thank u ah..jom makan nasi itik..abg payung..hahaha..
moral of the story? fuck xde..they deserved the finger..actually they deserve anything else more insulting than the finger..aku mampu bg jari hantu je..bodoh nye org..

Tuesday, January 26, 2010

Oh Jambatan Naga Oh


pada suatu malam yang sunyi..diselangi dengan bunyian bayi-bayi kepingin susu ibunya..kami kelesuan tanpa hala tuju..

jo : boring sioot..oi,brapa byk rokok dah ko hisap?..ko tak tahu ker..yang rokok nie membahayakan kesihatan?..tegurku sambil menghembus asap rokok bak naga buas..

boiben (R) : tak tahulah pulak..tak sempat habis belajar sains dulu..nak masuk chapter pasal bahayanya rokok..tup2..cikgu aku dah kembali ke hadrat Ilahi bro..

jo : o yeke?..xpe..hisap lagi byk k..selagi x muntah darah tu..hisaplah..demi cikgu kau tuh..

jo & boiben (R) : hahahahahahahaaaa..ketawa kami serentak..

jo : kite ni lagi lawak dpd JoZan tula bro..boley masuk raja lawak kite nie..yeszaaa..

(agaknya lawak perbualan kami sebentar tadi kot..)

----------------------------------------------------------------------------

jo : jom tengok dvd..ada citer best nie..baik punya..

boiben (R) : porn ker?

jo : huisshh kau nie..tak elok tau..kau jangan nak kasi rosak aku..tak pernah aku tgk benda camtuh..aku layan cite elok2 jer..

boiben (R) : such as?..

jo : hmm..drama opah,santan berlada,naik tangga turun tangga,rumah kedai,pi mai pi mai tang tu,centa karat si penggali kubur,semua drama rosyam nor dlm slot samarinda..

boiben (R) : yeke?..yang kau menangis sensorang tuh dlm bilik siap bukak lampu romantik ikea tuh?..tu drama apa?..

jo : mana ada menangis?!!!..kau jangan nak fitnah aku..mata aku masuk habuk kot..nangis2 ni aku tak main laa..gua jantan bro!!..bentakku dengan amarah sambil meneguk kopi jantan suam..

boiben (R) : penipuuu..aku tau..drama ulangan rosyam nor dengan fauziah nawi tuh..hari raya punye edition..askar israel pon boleh nangis tgk drama tuh..sedih sioot..(berkata boiben dlm hati)

jo : cilakaa..kalu dia tau aku layan nangis drama raya rosyam nor & fauziah nawi tuh..mamposs aku..x rockla aku pasni..damnedd (kataku dlm hati)

----------------------------------------------------------------------------

tajuk movie : bridge of dragons
hero : dolph lundgren
heroin : valerie chow
villain : cary-hiroyuki tagawa


jo : member aku cakap..nie classic punye..aku tau taste kau..setakat cite bimbo spastic ala-ala rotten tomatoes reviewed tuh..aku tak hidang kat kau..ni baik punyaaaa!!!..sambil menjulang dvd case seolah2 movie itu directed by Martin Scorsese

boiben (R) : wowww..aku dah teruja nie..kasi info lagi..

jo : member aku cakap lagi..intro dia bak Legends Of The Fall..suasananya damai bak The Last Of The Mohican..aksi meletup sana sini bak The Bad Boys..lakonan mantap hero bak The Gladiators..skrip bak The Merchant Of Venice..classic bak The Raging Bull..villain mcm mamat psiko There Will Be Blood..jalan cerita menarik bak The Snatch..heroin bak The Gangsters Of New York..script improvised bak al-Pacino dlm Scarface..soundtracknya pilu bak Titanic..balas dendam bak Braveheart..tricky bak Shawshank Redemption..gilar-gilar remaja bak Empire Record..jiwang bak 10 Things I Hate About You..aksi berparang,berbunuhan bak The Chromartie High School..tapi jang risau..tak boring bak Ong Bak :p

hmm..damnedd good!!..baik punyaaaaaa!!! (sambil menjulang dvd case movie itu sekali lagi ala-ala iklan maggi)

boiben (R) : aku speechless..this shit right here nigger (sambil menunjuk dvd case)..this shit right here nigger..play it right now!!!..

-----------------------------------------------------------------------------

~PLAY~

........bang-bang-bang boom...tebabowwwww...moochie-moochie yeeaahhhh..tebabowwwwww....+_)(*&^%$#@!~017634986?%*$)...tebabowwwwwww..kiss-kiss-hugs-hugss..lil kiss-lil hugs..tebaaabowwwwwwwwwww........*%($%$$$$$)!(@&&%#*....ctrl-alt-delete..moochieee..yeaahhh..tebababowowowowoaaaaaaahhhh...........ehh..mamat nie bukan penah blakon universal soldier dgn van damme ker?..moochiee2 kiss2..tebabowww..deyyy diamlaa machaaaa...heroin dia mcm pornstar asia carrera sioot!!..*@&!^%%%$@&..aku tengok mcm maria ozawa pun ada!!..()!((^!*C++..tebabowwwakenabeb.........

~STOP~

boiben (R) : hmm..

jo : alamak..nantok plak bro..moh laa tido..esok kena bangun awal nie..kau morning shift kan?..

boiben (R) : a'ahh..aku ada pertanyaan sket yg ingin dikongsi bersama..

jo : apa dia?..aku mula menggelabah dan kecut perut..

boiben (R) : dari mula sampai habis..aku tak nampak bayang-bayang naga pun?..usahkan naga..jambatan ala-ala titi nak pegi ke sawah tu pun aku tak nampak batang hidung dia..hmm..aku confused sket..

jo : sudahlah tuh..jangan dipikir sangat..sakit kau nanti..dahla kau keciwa tgk 'the imaginarium of dr parnassus' bulan lepas..aku paham perasaan kau sekarang..dahh..pegi tido..

boiben (R) : okie..gudnite

jo : okie gudnite nigga..

-------------------------------------------------------------------------------

sebelum melelapkan mata..aku sempat menyumpah seranah tahap dewa kena kencing manis..shittttttt damnedd ittttt..+_)(*&^%$#@!%&$*#(c++*%&$$#&..cilake ko dolph lundgren!!..

truttt..truttt..truttttt..eh,ada sms..sapa pulak yg anta sms pagi2 buta nie?..

"tahniah jo..cite tuh boleh tahan bangsat..lain kali tengok drama opah lagi elok..malam nie aku mesti mengigau punye..no two thumbs up..but both my middle fingers goin up!!..sempoii!!!" [sms via henphone burok boiben]

aku bakar dvd tuh esok..

~TAMMAT~

Wednesday, January 6, 2010

Parti Hari Lahir Yang Pelik Lagi Membingungkan


Saodah jande berhias ukay perdana?..checked..Melur pipi gebu?..checked..Kenanga pinggang kerengga?..checked..Rogayah nouvelle visage?..checked..Myra gothic?..checked..Naomi klon yuna?..checked..Alyssa ronggeng?..checked..Orked menara orkid?..checked..Kogi sebelah rumah?..checked..Norul & Fatin kembar tak serupa?..checked..Elona & Elaine penunggu MOS?..checked..Ijoi & Tiger & Isla pengkid tak jadi?..checked..Sabrina kinokuniya?..checked..Fadline farmville?..checked..Fik belfast?..checked..Jehan pasir gudang?..checked..Candy colleague?..checked..Suki skandal bersama?..checked..Jezz guardian?..checked..Annette topman?..checked..Xie kedai coklat?..checked..Azie GSC?..checked..Tia MBO?..checked..Noryn swiss garden?..checked..Ratna club med?..checked..sweet Ellyn traders hotel?..checked..and last but not least Akak Nasi Lemak Gorgeous real pandan.......checkeddddddd!!!!

ipin akhlaken : hmm..xda jantan ker?

jo ranjang : ada-ada..bapok kena sound tempoh hari?..checkedddd

ipin akhlaken : bapok tu buat apa smp kena sound?..

jo ranjang : ushar aku dgn bday boy arituh..panas gue..dahlah muka rakus jer aku tengok..geli geleman aku..aku sound tepat lahh..last2 diorang belanja and aku tertewas..terpaksa jgk aku sampaikan salam diorang dgn bday boy!!..hahahahaaaa

ipin akhlaken : gilarr...hahahahahaaa..pttla dia trauma semacam jer..

-----------------------------------------------------------------------------

jo ranjang : k guys..bday boy dtg nnt..sergah dia dengan lagu 'Allah selamatkan kamu'..okie?

jemputan : baik tuan!!!

jo ranjang : ehh Isla..yang kau dressing mcm model ni apasal?..terkedu aku..

tiger pengkid : dia ada hati dgn bday boy bro!!..centa pendam..

jemputan : hahahahahaaa (gelak tawa bagaikan guruh di langit)

isla pengkid: mana adaa..sepak kangg (mukanya berubah kemerah-merahan)

bapoks : bday boy tu kitorang punya tauu..very derrr.. (bapok tidak mahu mengalah)

jemputan : hahahahahaaaa

------------------------------------------------------------------------------

ipin & jo : oiitt..bday boy dah datang..ready!!!

bday boy (boyband pencen) : hi guys..apsal ramai2 ni?..amenda nih?..anak sapa cukur jambul?..mana Annette jo? (bday boy tercungap-cungap)

**aku sudah menipu bday boy bhw Annette telah mengugut aku utk melaporkan kepada polis kerna bday boy enggan bertanggungjawab di atas kandungannya..maka dia kena balik awal utk table talk antara kami bertiga..di lokasi parti hari lahir bday boy..iaitu di sini..

1.........2.........3..

"Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan jejaka kacak ini..Allah selamatkan JO RANJANG!!!!"

wtf?!?!

what in the hell is goin' on?..bentak ku dlm speaking london..

this is madness guys..gilarr

-------------------------------------------------------------------------------

aku buntu..aku bingung..aku malu..

mahu tak mahu..aku tiup juga lilin birthday cake itu..apa semua ini?..

aku kena prank ker?..ker aku di dimensi lain?..ker aku di planet pandora sekarang?..

aku inginkan penjelasan..jelaskan padaku para jemputan semua..

bday boy tersengih puas dan menghela asap rokok sedalam-dalamnya..

ini mesti angkara dia..pastiii..

-------------------------------------------------------------------------------

rupa-rupanya bday boy & ipin akhlaken sudah lama plan benda pelik ini..

mengikut cakap mereka berdua..aku tidak pernah celebrate birthday aku..aku lebih suka terperuk di rumah dan makan chappati sahaja di kedai mamak pd hari lahirku..maka dengan penuh rendah diri dan ingin membuat revolusi kegilaan agaknya 2010 ini maka mereka berdua pun 'menyambut hari jadi aku pada tarikh hari jadi orang yang sepatutnya'..hmm..

bunyik mcm gila..tapi aku cukup terharu..eventho event ini boleh dikategorikan sbg penghinaan bg kebijaksanaan aku..tapi buat pertama kalinya aku redha..

kenapa tidak tunggu april sahaja?..tanyaku..

samada engkau tiada lagi di sini..ataupun kau melarikan diri nnt..baik kami celebrate awal-awal..baru kau tidak boleh lari..jawab ipin akhlaken dgn tenang..

betul tuh..sebagaimana kau senyap-senyap dtg dlm hidup kami..senyap begitulah kau menghilang nnt..aku kenal kau jo..kau bagaikan jester istana..kau ceriakan hidup kami tapi kami tidak pasti adakah kami mampu menggembirakan kau?!..kau celaka jo..celakaaa..bicara the exactly bday boy menahan air mata sambil menghembus asap rokoknya..

drama samarinda kah ini?!..

gila...gila...dan gilaa..

------------------------------------------------------------------------------

setelah mendapat kucupan manis dari Isla pengkid maka parti berakhir dengan gemilangnya..tidak tahu pula Isla yang menaruh hati denganku..pesannya utk jangan memotong pendek rambutku kerna bentuk badanku yg chubby nnt boleh mengundang kontroversi ketika berseluar three quarter dan rambut mohican ala2 beckham..

silap-silap aku dicop sebagai pengkid jugak nnt pesan Isla dengan manjanya..damnedd..

Suki pula sempat mengenyit mata sebelum beransur pulang..dan menunjuk isyarat "call me"..wowww..ini hadiah terbaik..Naomi & Tia pula bg flying kiss yg bakal menganggu tidurku..yeahhhhh

malam itu the actual bday boy tido rumah ipin akhlaken kerna aku sengaja mengunci rumah dari dalam..telefon bimbit pun aku matikan..rasekann..

malam itu aku gembira..bingung..lucu dan hairan..

hairan kerana bday boy sanggup korbankan partinya kerana aku..

ada makna kaa nie?!..wallahualam

sekian kisah pelik kami..

Happy Birthday The Actual Bday Boy!! :)