Wednesday, December 30, 2009

Konklusi Kehidupan Jejaka Hampir Kacak 2009

~sekian terima kasih~

THE GOOD

banyak peristiwa menarik yg berlaku kat gua berkisar dgn watak2 pelakon tambahan dlm hidup gua..mcm biasa..gua lead actor dlm hidup gua nih..so sape2 yg tlg colorfulkan hidup gua nih..gua anggap sbg extra je laa..jgn kecik hati plk..tanpa lu sedar..gua pon telah mewarnai hidup lu..gua pon kengkadang jd pak pacak jer dlm hidup lu..win-win situation jela k..

kalu nk buat list..teramatlah panjang..so..apa yg gua tahu..byk peristiwa manis..yg x manis pon gua buat2 je manis..inilah fitrah manusia..mahu yg manis2 belaka..kena dek kencing manis..padan muka kita bersama..

kepada pelakon tambahan semua gua mengambil kesempatan ini utk mengucapkan terima kasih daun keladi..tahun depan maniskan lagi hidup gua..tapi jgn mengharapkan manis itu akan berbalas dr gua..kerana.............

gua penat dah nak maniskan hidup orang lain..baik gua maniskan hidup gua dulu..yeahhhhhh

THE BAD

pernah gua terbaca ada hadith soheh yg menyatakan apa saja musibah yang berlaku terhadap kita yg marhaen ini adalah untuk mengampunkan dosa-dosa kecil kita..hatta tersepak tunggul sebesar busut semut tu pon boleh dikategorikan pada situasi yg sama..so..sbg makhluk yg sering mendatangkan kerosakan ke atas muka bumi ini..gua betul2 insaf..

gua insan yg penuh dosa..harapnya account dosa/pahala gua tahun depan akan menunjukkan sesuatu yg positif pada sukuk tahun yg pertama..hahahahaa..semestinya mahu mengumpul pahala LAGI banyak dpd dosa..

gua enggan menempah tiket satu hala ke neraka beb..

AND THE UGLY

c'mon guys..gua lead actor..apa benda yg ugly berlaku kat gua?!..kalu ada pon gua tepis..kalu kena pon sipi-sipi jer..semuanya utk memastikan jalan cerita kita tidak berakhir dengan kecelakaan..sape2 yg berlakon dlm drama hidup gua amat beruntung kerna sebagai hero..gua jarang menimbulkan kejengkelan menutoh kebijaksanaan Tuan-tuan & Puan-puan..gua reasonable..eventho hampir kacak..tapi hati gua masih bersih sebersih cucian sabun Dove..

tapi mintak simpang malaikat 44 lah benda-benda ugly nih..kengkadang xble handle jgk..gua faham sekarang kenapa kes bunuh diri berlaku..

kerana mereka tidak fully utilise gene lead actor dlm hidup mereka..mereka lupa..hero pon adalah makhluk Allah s.w.t

apa kata kita cium sejadah mengadu pd Yang Esa dpd mengadu sesama manusia yg banyak khilafnya..damnedd..inilah ungkapan gua yg plg rasional sekali buat penghujung 2009 ini..

hear ye..hear ye..hear ye

KONKLUSI

kehidupan gua colourful belaka..adalah menjadi kebanggaan gua untuk berlakon di samping kalian semua..hopefully tahun depan akan menjanjikan sesuatu yang di luar jangkaan..who knows?..

gua seperti biasa akan melayan anda umpama Raja jika anda layak menerimanya..jika tidak..anda hanyalah pelakon tambahan seumur hidup anda dalam drama hidup gua ini..

maknanya..lu hidup,lu happy,lu sedih,lu mati..sampai kiamat gua akan bg jaminan tidak akan ambil tahu..

kerana tahun depan skrip gua semakin mencabar..semakin menduga akal..semakin di luar kawalan..semakin mengolah kesabaran..semakin mendatangkan pertanyaan..

hehehe..agaknya gua mahu jadi bad ass hero kot..gua bijak kerana kecil2 sudah minum susu Dumex

tapi jangan risau Tuan-tuan & Puan-puan..pengakhirannya ialah impian setiap pelakon kehidupan..iaitu happy ending..insya Allah..

SELAMAT DATANG 2010 : )

Wednesday, December 23, 2009

We're No.1..So Why Try Harder?


yeah..gua chubby..tapi xla segemok mcm brader kat atas..gilarr..

finally..gua & jose azzari berjaya jgk perfomed our stand up comedy tempoh hari..damnedd..goosebump ol' over my body..i shit u not..gua admit..gua respek dgn mana2 insan seni yg terlibat dgn stage performing nih..masa nak naik stage jer..lutut rasa longgar..otak rasa kosong..muka pucat mcm mayat..hmm..damnedd..

bravo insan2 seni..gua tabik sama lu all..bukan calang2 orang buat kerja mcm tuh..gua sanggup pegi tangkap buaya dpd naik stage..

buat lawak bukanlah sukar..kadang2 lawak tuh kita boleh gelak sendiri..tapi nak buat orang gelak tu salah satu task yg amat berat sekali..kang x psl2 kena boo dek audiences..boleh trauma jgk kita lepas tuh..

kudos to jose azzari..lawaknya yg bersahaja membuatkan kami bagai kembar afdlin shauki & harith iskander di atas pentas..

tq to katt williams & dave chappelle kerna telah memberi kursus kilat pd gua utk mendalami dunia stand up comedy nih..gua siap membeli dummies.."How To Be A Stand Up Comedian(igger) In 24 Hours" di kedai buku kinokuniya..niceee..

setelah mendengar gelak tawa para audiens..maksudnya..sampai jgkla mesej/lawak yg kami sampaikan tuh..woww..best jgk buat benda nih..kalu ada kelas stand up comedy kat malaya nih..gua rasa mcm nak register plk pasni..mana tahu boleh jd funny as shit pasni..seronok gua..

tapi kalu nak buat lawak kat malaysia nih..byk sgt tapisannya..banyak lawak menjurus ke arah bodoh dan slapstik muka yg dibuat2 huduh..whattttttt?!?!?!..

stephen chow buat jgk lawak..x perlu buat mimik muka funny pon org gelak jgk..

so..subjek ini amat subjektif..tapi yg jelas..semuanya memerlukan bakat..

seronok pegi reunion dinner minggu lepas..luck gua pon menunjukkan belang..gua menang lucky draw mlm tuh..hmm..ini petanda baik nih..x pernah2 gua lucky camnih..agaknya 2010 nnt membawakan sinar gemilang utk gua..aminn..

tapi rata2 nya..bila dah berjumpa balik nih..masing2 berperangai mcm budak2 balik..lupa plk masing2 sudah menjengah usia pertengahan sekarang..lu doktor ker,engineer ker,lawyer ker,PTD gomen ker,businessman ker,branch manager ker,cekgu ker,ketua kongsi gelap ker,pimp ker..masing2 menggila seperti 10 tahun yg lepas..chill guys..jgn excited sgt..kena strok kita kang..hehe

okie guys..terima kaseh untuk semua memori indah..tahun 2010 sudah mengetuk pintu dunia..tahun depan maybe tahun akhir gua kat dunia glamour nih..pasni gua nak berhijrah ke planet pandora pulak cari awek native pastuh kawen..duduk atas pokok sudahhh..usah pening2 kepala bersosial dengan makhluk2 bijak..kerna seringkali ditutoh kebijaksanaan gua..gua okie dengan segala aspek kehidupan..tapi bab 'insulting my intelligence' mmg gua tidak boleh tolerate sama sekali..sampai gua mati gamaknya..jangan main2 dengan kata-kata gua..my words is my bond..

mahu rasa consequences nya?..lu tutohla kebijaksanaan gua tahun depan..gua akan pastikan nama gua akan meniti di bibir pada setiap ahli keluarga lu,anak2 lu,cucu2 lu,cicit2 lu..sampai kiamat..senang cerita..gua dgn rela hati menyerah diri pada polis jika lu sudah lunyai tahap daging lecek gua kerjakan..yup..i'm not kidding..demi nama suci Pencipta gua..itulah janji gua..

woohhh..keras statement gua nih..

hahahahaaa..semua manusia yg funny2 belaka kat muka bumi nih jgn di tgk luaran jer..hati kami sebersih hati bayi yg tgh menyusu badan tuh..kami naif tapi bijak2 belaka ;p..

jangan sampai apabila keranda di usung barulah nak bercucuran air mata pulak..

WHATttttt?!?!?!..(apa yg gua merepek nih sambil menggeleng kepala tanda kehairanan ketika tengah rancak menguyah Tiger Susu)

in the end..mcm gua ckp tadi..i'm no.1..so why try harder?..

pis..

*gua x sangka ada sahabat gua boleh breakdances..dia ambik kelas tarian kat MOS kot..hahahahaaa

Sunday, December 20, 2009

Sampai Juga Hajat Akhirnya..


gua dengan bangganya ingin mengucapkan TAHNIAH kepada skuad muda bola sepak bawah-23 tahun Malaysia yang telah menamatkan penantian selama 20 tahun untuk mendapat pingat emas yang didambakan selama ini..

sapa2 yang terlibat tuh..take a bow,okie?!..malas gua mau mention nama satu persatu..

janji hati gua puas tengok Jalur Gemilang kita dikibarkan semasa upacara penyampaian pingat..

tahniah juga kepada coach Vietnam yang muka ala2 Marcello Lippi (version ada misai) yg memandang rendah keupayaan skuad muda kita..tahniah..

tahniah juga kepada 1st keeper diorang yang acting mcm drama king..one lesson to be learn..kalu suda injured tuh..cepat2 lah mengundur diri..kerna lantaran mahu menjaga keegoan itu diyakini turut memalitkan kecelakaan terhadap seluruh pasukan Vietnam..gua izinkan seluruh umat Vietnam tembak mamat keeper nih..tahniah..

tapi TAHNIAH sekali lagi kepada pemain2 muda ini..bijak mengawal emosi dan bermain dengan penuh disiplin dan kadangkala bentuk serangan ala2 EPL membuatkan gua nganga kehairanan..cool bebudak sekarang..zaman gua dulu kitorang main bola ala2 total football jer..maksudnya kitorang lagi cool laa kot.. : )

so guys..bak kata head coach K.Rajagobal..

its just the beginning..moga2 pasni kita semakin sukses..

MALAYSIA BOLEH!!..

Monday, December 14, 2009

Why So Serious Babe?!?!..


Tulang : elo bro..kitorang lantik ko dgn jose azzari jd ajk pantomine/play utk gathering nnt..

Me : ekk..gua roger jer..tak kan lantik camtu jer..zaman skang suma berbayar..gua kalu benda2 free nie gua x ikhlas sgt..baik lu mtk mamak pelita tu buatkan..

Tulang : okie2..ko dgn jose azzari kitorang kasi tiket percutian ke Koh Samui 3 hari 2 malam diiringi cik perla beltran dan cik misa campo..amacam?

Me : hmm..allowance?..

Tulang : ye..yee..sorang rm1,500..deal?

Me : hmm..gua nak rm1,800 and plus noura denise..

Tulang : noura denise?!..okie dokie kinky boy..plus noura denise..aku tahu..ko nak perla & misa kan?..so noura nnt escort jose azzari lahh..okie deal..

Me : wooww..lu boleh baca otak gua..nice bro..jose azzari xble handle perla & misa..bg dia local chick jer..okie bro..DEAL!!..see u next week..pis

hahahahaaa..kat Koh Samui nnt flirting elok punya..kasi lentok..minum Tiger Susu sket bg mojo intact..agak2 habis madu semua sudah disedut..pandai2 lah gua bg ayat keramat for great escapism in human history nnt..

"agaknya sudah tertulis takdir di azali bahawasanya tiada jodoh antara kita..baik kita berkawan sahaja :("

mata kena titik eye-mo sket..suara kasi bergetar ala2 meruntun kesedihan..maka lontaran suara nnt amatlah meyakinkan..

hell yeahh..semua sudah sedia maklum..teknik ini memang menjadi..nak kasi real sket..kasi lah email palsu supaya mereke boleh add kita dlm facebook mereka..dan lebih afdhal kalau bg nombor mobil yakni telefon bimbit yg tidak pernah wujud..

s.e.t.e.l.....nextttttttt!!!!!!

next week Dec 19,gathering 10 tahun untuk bebudak jalan tenteram..amat emosional sekali..mungkin selepas ini kami akan jarang utk berjumpa lg kerana sibuk melayari kehidupan kami masing2..maka peluang ini kami gunakan sebaik mungkin utk berjumpa dan talkin shit about past decade..remembering those days..yeahhhh..x sabar rasanya..

gua & jose azzari telah diberi task yg amat unik dan menduga akal jgk..the problem is..why us?..

c'mon guys..pantomine/play?..bukan zaman kita lg dah nak perform sebegitu rupa..tenaga kita bukan seperti 10 tahun yg lepas..agaknya hari2 boleh berpantomine sampai pengsan..pastu bangun balik perform..then pengsan balik..pastu perform balik sampai muntahh..hahahaa..

zaman kita dah berlalu dah..patutnya sekarang kita main congkak jer..simple dan boring..pastu pegi tido..

hehehe..no offense ye Tulang..marah brader kita sorang nie kang..siap bg tiket gie Koh Samui lg..komplen x habis2 jgk..dasar bumiputera betul..

but..why us?..

dengar rumours diorang ckp oleh kerana kami funny like shit so the job landed on us..woowww..x tahu plak kitorang nie funny..i thought that we are fighters not a funny lovers..damnedd..diorang mislead info nih..percaya sgt rumours..

jose azzari & gua adalah everybodies claimed pailang..kami tidak bercakap melalui mulut..kami bercakap melalui tangan..silap bicara..berperanglah kita..tiada istilah cinta dlm jiwa kami..hati kami keras bak kerak nasi..hmm..bukan kerak nasi boleh lembut ker kalau direndam dgn air?!?..bantai sajaaaa

kami adalah model bg pelajar lelaki sejati pd lewat 90an..kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak dilucut jawatannya pada ketika itu..mungkin..mungkin yerr..kami akan dijadikan lab mice dan akan dibuat modul oleh kerajaan moulded on us for the great pupils of Malaysia..tq

kami belajar bersungguh-sungguh..we embraced everthing and we're among the best of the best..sekolah kitorang atas bukit ;p..itu sahaja sudah menunjukkan metafora prestij kami di kalangan sekolah2 lain..bagi kami..kami no. 1..tiada istilah no. 2..ego kami tinggi setinggi kemampuan kami..

woww..terima kasih pd cikgu2 kerana menanam sikap 1st class terhadap kami ini..niceeee :)..

tapi still jose azzari & me are above the rest..

juz like dat cunning lil foxes yet still elegant..itulah gua & jose azzari..damnedd..

kalau tidak takkan urusetia offer kitorang tiket pegi Koh Samui semata-mata task kecik2 anak nih..that is madness guys..hahahahaaaa

sudahlah..kang riak lebih sgt sia-sia jer kena panah dek petir..handsome2 pon kalu sudah panah dek petir..uncool bro..very uncool..

azzari..lu dah ada idea belum?..gua blur tahap cerpelai kesejukan di sonata musim salju nih..ingatnye baik kita buat boria jer bro!!..nice jugak..

baru rapla jingga sket :p..

then i whispered to myself..why so serious babe?!?!..chill lahh..performance sama2 kita jer..bukannye buat show depan martin scorsese or eman manan pun..

hmm..sekolah atas bukit kami yg mengajar untuk mementingkan kesempurnaan..maka gua jd begini..its in our genes already..be the best among the rest :)..

k sasob..pis