Wednesday, December 30, 2009

Konklusi Kehidupan Jejaka Hampir Kacak 2009

~sekian terima kasih~

THE GOOD

banyak peristiwa menarik yg berlaku kat gua berkisar dgn watak2 pelakon tambahan dlm hidup gua..mcm biasa..gua lead actor dlm hidup gua nih..so sape2 yg tlg colorfulkan hidup gua nih..gua anggap sbg extra je laa..jgn kecik hati plk..tanpa lu sedar..gua pon telah mewarnai hidup lu..gua pon kengkadang jd pak pacak jer dlm hidup lu..win-win situation jela k..

kalu nk buat list..teramatlah panjang..so..apa yg gua tahu..byk peristiwa manis..yg x manis pon gua buat2 je manis..inilah fitrah manusia..mahu yg manis2 belaka..kena dek kencing manis..padan muka kita bersama..

kepada pelakon tambahan semua gua mengambil kesempatan ini utk mengucapkan terima kasih daun keladi..tahun depan maniskan lagi hidup gua..tapi jgn mengharapkan manis itu akan berbalas dr gua..kerana.............

gua penat dah nak maniskan hidup orang lain..baik gua maniskan hidup gua dulu..yeahhhhhh

THE BAD

pernah gua terbaca ada hadith soheh yg menyatakan apa saja musibah yang berlaku terhadap kita yg marhaen ini adalah untuk mengampunkan dosa-dosa kecil kita..hatta tersepak tunggul sebesar busut semut tu pon boleh dikategorikan pada situasi yg sama..so..sbg makhluk yg sering mendatangkan kerosakan ke atas muka bumi ini..gua betul2 insaf..

gua insan yg penuh dosa..harapnya account dosa/pahala gua tahun depan akan menunjukkan sesuatu yg positif pada sukuk tahun yg pertama..hahahahaa..semestinya mahu mengumpul pahala LAGI banyak dpd dosa..

gua enggan menempah tiket satu hala ke neraka beb..

AND THE UGLY

c'mon guys..gua lead actor..apa benda yg ugly berlaku kat gua?!..kalu ada pon gua tepis..kalu kena pon sipi-sipi jer..semuanya utk memastikan jalan cerita kita tidak berakhir dengan kecelakaan..sape2 yg berlakon dlm drama hidup gua amat beruntung kerna sebagai hero..gua jarang menimbulkan kejengkelan menutoh kebijaksanaan Tuan-tuan & Puan-puan..gua reasonable..eventho hampir kacak..tapi hati gua masih bersih sebersih cucian sabun Dove..

tapi mintak simpang malaikat 44 lah benda-benda ugly nih..kengkadang xble handle jgk..gua faham sekarang kenapa kes bunuh diri berlaku..

kerana mereka tidak fully utilise gene lead actor dlm hidup mereka..mereka lupa..hero pon adalah makhluk Allah s.w.t

apa kata kita cium sejadah mengadu pd Yang Esa dpd mengadu sesama manusia yg banyak khilafnya..damnedd..inilah ungkapan gua yg plg rasional sekali buat penghujung 2009 ini..

hear ye..hear ye..hear ye

KONKLUSI

kehidupan gua colourful belaka..adalah menjadi kebanggaan gua untuk berlakon di samping kalian semua..hopefully tahun depan akan menjanjikan sesuatu yang di luar jangkaan..who knows?..

gua seperti biasa akan melayan anda umpama Raja jika anda layak menerimanya..jika tidak..anda hanyalah pelakon tambahan seumur hidup anda dalam drama hidup gua ini..

maknanya..lu hidup,lu happy,lu sedih,lu mati..sampai kiamat gua akan bg jaminan tidak akan ambil tahu..

kerana tahun depan skrip gua semakin mencabar..semakin menduga akal..semakin di luar kawalan..semakin mengolah kesabaran..semakin mendatangkan pertanyaan..

hehehe..agaknya gua mahu jadi bad ass hero kot..gua bijak kerana kecil2 sudah minum susu Dumex

tapi jangan risau Tuan-tuan & Puan-puan..pengakhirannya ialah impian setiap pelakon kehidupan..iaitu happy ending..insya Allah..

SELAMAT DATANG 2010 : )

Wednesday, December 23, 2009

We're No.1..So Why Try Harder?


yeah..gua chubby..tapi xla segemok mcm brader kat atas..gilarr..

finally..gua & jose azzari berjaya jgk perfomed our stand up comedy tempoh hari..damnedd..goosebump ol' over my body..i shit u not..gua admit..gua respek dgn mana2 insan seni yg terlibat dgn stage performing nih..masa nak naik stage jer..lutut rasa longgar..otak rasa kosong..muka pucat mcm mayat..hmm..damnedd..

bravo insan2 seni..gua tabik sama lu all..bukan calang2 orang buat kerja mcm tuh..gua sanggup pegi tangkap buaya dpd naik stage..

buat lawak bukanlah sukar..kadang2 lawak tuh kita boleh gelak sendiri..tapi nak buat orang gelak tu salah satu task yg amat berat sekali..kang x psl2 kena boo dek audiences..boleh trauma jgk kita lepas tuh..

kudos to jose azzari..lawaknya yg bersahaja membuatkan kami bagai kembar afdlin shauki & harith iskander di atas pentas..

tq to katt williams & dave chappelle kerna telah memberi kursus kilat pd gua utk mendalami dunia stand up comedy nih..gua siap membeli dummies.."How To Be A Stand Up Comedian(igger) In 24 Hours" di kedai buku kinokuniya..niceee..

setelah mendengar gelak tawa para audiens..maksudnya..sampai jgkla mesej/lawak yg kami sampaikan tuh..woww..best jgk buat benda nih..kalu ada kelas stand up comedy kat malaya nih..gua rasa mcm nak register plk pasni..mana tahu boleh jd funny as shit pasni..seronok gua..

tapi kalu nak buat lawak kat malaysia nih..byk sgt tapisannya..banyak lawak menjurus ke arah bodoh dan slapstik muka yg dibuat2 huduh..whattttttt?!?!?!..

stephen chow buat jgk lawak..x perlu buat mimik muka funny pon org gelak jgk..

so..subjek ini amat subjektif..tapi yg jelas..semuanya memerlukan bakat..

seronok pegi reunion dinner minggu lepas..luck gua pon menunjukkan belang..gua menang lucky draw mlm tuh..hmm..ini petanda baik nih..x pernah2 gua lucky camnih..agaknya 2010 nnt membawakan sinar gemilang utk gua..aminn..

tapi rata2 nya..bila dah berjumpa balik nih..masing2 berperangai mcm budak2 balik..lupa plk masing2 sudah menjengah usia pertengahan sekarang..lu doktor ker,engineer ker,lawyer ker,PTD gomen ker,businessman ker,branch manager ker,cekgu ker,ketua kongsi gelap ker,pimp ker..masing2 menggila seperti 10 tahun yg lepas..chill guys..jgn excited sgt..kena strok kita kang..hehe

okie guys..terima kaseh untuk semua memori indah..tahun 2010 sudah mengetuk pintu dunia..tahun depan maybe tahun akhir gua kat dunia glamour nih..pasni gua nak berhijrah ke planet pandora pulak cari awek native pastuh kawen..duduk atas pokok sudahhh..usah pening2 kepala bersosial dengan makhluk2 bijak..kerna seringkali ditutoh kebijaksanaan gua..gua okie dengan segala aspek kehidupan..tapi bab 'insulting my intelligence' mmg gua tidak boleh tolerate sama sekali..sampai gua mati gamaknya..jangan main2 dengan kata-kata gua..my words is my bond..

mahu rasa consequences nya?..lu tutohla kebijaksanaan gua tahun depan..gua akan pastikan nama gua akan meniti di bibir pada setiap ahli keluarga lu,anak2 lu,cucu2 lu,cicit2 lu..sampai kiamat..senang cerita..gua dgn rela hati menyerah diri pada polis jika lu sudah lunyai tahap daging lecek gua kerjakan..yup..i'm not kidding..demi nama suci Pencipta gua..itulah janji gua..

woohhh..keras statement gua nih..

hahahahaaa..semua manusia yg funny2 belaka kat muka bumi nih jgn di tgk luaran jer..hati kami sebersih hati bayi yg tgh menyusu badan tuh..kami naif tapi bijak2 belaka ;p..

jangan sampai apabila keranda di usung barulah nak bercucuran air mata pulak..

WHATttttt?!?!?!..(apa yg gua merepek nih sambil menggeleng kepala tanda kehairanan ketika tengah rancak menguyah Tiger Susu)

in the end..mcm gua ckp tadi..i'm no.1..so why try harder?..

pis..

*gua x sangka ada sahabat gua boleh breakdances..dia ambik kelas tarian kat MOS kot..hahahahaaa

Sunday, December 20, 2009

Sampai Juga Hajat Akhirnya..


gua dengan bangganya ingin mengucapkan TAHNIAH kepada skuad muda bola sepak bawah-23 tahun Malaysia yang telah menamatkan penantian selama 20 tahun untuk mendapat pingat emas yang didambakan selama ini..

sapa2 yang terlibat tuh..take a bow,okie?!..malas gua mau mention nama satu persatu..

janji hati gua puas tengok Jalur Gemilang kita dikibarkan semasa upacara penyampaian pingat..

tahniah juga kepada coach Vietnam yang muka ala2 Marcello Lippi (version ada misai) yg memandang rendah keupayaan skuad muda kita..tahniah..

tahniah juga kepada 1st keeper diorang yang acting mcm drama king..one lesson to be learn..kalu suda injured tuh..cepat2 lah mengundur diri..kerna lantaran mahu menjaga keegoan itu diyakini turut memalitkan kecelakaan terhadap seluruh pasukan Vietnam..gua izinkan seluruh umat Vietnam tembak mamat keeper nih..tahniah..

tapi TAHNIAH sekali lagi kepada pemain2 muda ini..bijak mengawal emosi dan bermain dengan penuh disiplin dan kadangkala bentuk serangan ala2 EPL membuatkan gua nganga kehairanan..cool bebudak sekarang..zaman gua dulu kitorang main bola ala2 total football jer..maksudnya kitorang lagi cool laa kot.. : )

so guys..bak kata head coach K.Rajagobal..

its just the beginning..moga2 pasni kita semakin sukses..

MALAYSIA BOLEH!!..

Monday, December 14, 2009

Why So Serious Babe?!?!..


Tulang : elo bro..kitorang lantik ko dgn jose azzari jd ajk pantomine/play utk gathering nnt..

Me : ekk..gua roger jer..tak kan lantik camtu jer..zaman skang suma berbayar..gua kalu benda2 free nie gua x ikhlas sgt..baik lu mtk mamak pelita tu buatkan..

Tulang : okie2..ko dgn jose azzari kitorang kasi tiket percutian ke Koh Samui 3 hari 2 malam diiringi cik perla beltran dan cik misa campo..amacam?

Me : hmm..allowance?..

Tulang : ye..yee..sorang rm1,500..deal?

Me : hmm..gua nak rm1,800 and plus noura denise..

Tulang : noura denise?!..okie dokie kinky boy..plus noura denise..aku tahu..ko nak perla & misa kan?..so noura nnt escort jose azzari lahh..okie deal..

Me : wooww..lu boleh baca otak gua..nice bro..jose azzari xble handle perla & misa..bg dia local chick jer..okie bro..DEAL!!..see u next week..pis

hahahahaaa..kat Koh Samui nnt flirting elok punya..kasi lentok..minum Tiger Susu sket bg mojo intact..agak2 habis madu semua sudah disedut..pandai2 lah gua bg ayat keramat for great escapism in human history nnt..

"agaknya sudah tertulis takdir di azali bahawasanya tiada jodoh antara kita..baik kita berkawan sahaja :("

mata kena titik eye-mo sket..suara kasi bergetar ala2 meruntun kesedihan..maka lontaran suara nnt amatlah meyakinkan..

hell yeahh..semua sudah sedia maklum..teknik ini memang menjadi..nak kasi real sket..kasi lah email palsu supaya mereke boleh add kita dlm facebook mereka..dan lebih afdhal kalau bg nombor mobil yakni telefon bimbit yg tidak pernah wujud..

s.e.t.e.l.....nextttttttt!!!!!!

next week Dec 19,gathering 10 tahun untuk bebudak jalan tenteram..amat emosional sekali..mungkin selepas ini kami akan jarang utk berjumpa lg kerana sibuk melayari kehidupan kami masing2..maka peluang ini kami gunakan sebaik mungkin utk berjumpa dan talkin shit about past decade..remembering those days..yeahhhh..x sabar rasanya..

gua & jose azzari telah diberi task yg amat unik dan menduga akal jgk..the problem is..why us?..

c'mon guys..pantomine/play?..bukan zaman kita lg dah nak perform sebegitu rupa..tenaga kita bukan seperti 10 tahun yg lepas..agaknya hari2 boleh berpantomine sampai pengsan..pastu bangun balik perform..then pengsan balik..pastu perform balik sampai muntahh..hahahaa..

zaman kita dah berlalu dah..patutnya sekarang kita main congkak jer..simple dan boring..pastu pegi tido..

hehehe..no offense ye Tulang..marah brader kita sorang nie kang..siap bg tiket gie Koh Samui lg..komplen x habis2 jgk..dasar bumiputera betul..

but..why us?..

dengar rumours diorang ckp oleh kerana kami funny like shit so the job landed on us..woowww..x tahu plak kitorang nie funny..i thought that we are fighters not a funny lovers..damnedd..diorang mislead info nih..percaya sgt rumours..

jose azzari & gua adalah everybodies claimed pailang..kami tidak bercakap melalui mulut..kami bercakap melalui tangan..silap bicara..berperanglah kita..tiada istilah cinta dlm jiwa kami..hati kami keras bak kerak nasi..hmm..bukan kerak nasi boleh lembut ker kalau direndam dgn air?!?..bantai sajaaaa

kami adalah model bg pelajar lelaki sejati pd lewat 90an..kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak dilucut jawatannya pada ketika itu..mungkin..mungkin yerr..kami akan dijadikan lab mice dan akan dibuat modul oleh kerajaan moulded on us for the great pupils of Malaysia..tq

kami belajar bersungguh-sungguh..we embraced everthing and we're among the best of the best..sekolah kitorang atas bukit ;p..itu sahaja sudah menunjukkan metafora prestij kami di kalangan sekolah2 lain..bagi kami..kami no. 1..tiada istilah no. 2..ego kami tinggi setinggi kemampuan kami..

woww..terima kasih pd cikgu2 kerana menanam sikap 1st class terhadap kami ini..niceeee :)..

tapi still jose azzari & me are above the rest..

juz like dat cunning lil foxes yet still elegant..itulah gua & jose azzari..damnedd..

kalau tidak takkan urusetia offer kitorang tiket pegi Koh Samui semata-mata task kecik2 anak nih..that is madness guys..hahahahaaaa

sudahlah..kang riak lebih sgt sia-sia jer kena panah dek petir..handsome2 pon kalu sudah panah dek petir..uncool bro..very uncool..

azzari..lu dah ada idea belum?..gua blur tahap cerpelai kesejukan di sonata musim salju nih..ingatnye baik kita buat boria jer bro!!..nice jugak..

baru rapla jingga sket :p..

then i whispered to myself..why so serious babe?!?!..chill lahh..performance sama2 kita jer..bukannye buat show depan martin scorsese or eman manan pun..

hmm..sekolah atas bukit kami yg mengajar untuk mementingkan kesempurnaan..maka gua jd begini..its in our genes already..be the best among the rest :)..

k sasob..pis

Wednesday, November 25, 2009

Dahulu Menulis..Sekarang Menaip..Akan Datang?

wtf

gua tgh layan lagu Seal skang..

its a man's man's man's world..huiyoo..nice song sioot..

silky and smooth lagu dia bak kata Zohan..

Seal nie antara insan yang paling beruntung di dunia..di akhirat tuh gua x taula beruntung ke tak..tapi yg pastinya di dunia nie bolehlah dia menghembuskan nafas lega kerana walaupun mukanya xla sehensem mana..tapi mau ingat..mem besa dia adalah Heidi Klum!!..

yeahhh..Heidi Klum..victoria secret pye angel..hahaha..damned lu Seal..

pada hemat gua..kalu Heidi Klum nie jd orang rumah gua..40 hari 40 malam gua buat makan doa selamat kat kampung dengan diselangi pertunjukan bunga api..pastinya semua acara ini akan dihadiri oleh YB ahli parlimen kawasan gua..kasi dia jealous dan teruja sket..ini boleh mendatangkan kemarahan utk isteri tua nya..kerna prospeknya utk dimadu pd masa hadapan amatlah tinggi..hahaha..

angan-angan mat jenin ek?!..tuah ayam nampak di kaki..tuah manusia siapa yang tahu beb..kena berusaha lah..

papehal kudoslah bg pasangan Seal & Heidi nih..eventho mcm patchwork family pun ada..tapi janji diorang hepii anak beranak!!..yeaaahhhh..

semalam bapak gua Don Corleone tepon..suara serak-serak basahnya boleh membuatkan gua kecut perut kalu terkasar bahasa dan tersilap perhitungan..walaupun sudah berusia..tapi aura dia masih gah mcm dulu-dulu..spt biasa isi perbualan kami amat global sekali..mcm berbual dengan rakan kongsi pun ada..tp oleh kerana dia ialah bapak gua..gua kena bg utmost respect kat dia sepertimana gua menjunjung daulat ke atas dulu Tuanku..

takde dia..takdelah gua yang comel ini..

tengah rancak kami berbicara..jari jemari gua tgh sibuk menconteng sesuatu pd surat khabar The Sun dengan pen..

tiba-tiba gua terasa janggal..terasa kelainan..hmm..

oleh kerana otak kanan gua tgh sibuk memproses segala nasihat bapak gua..otak kiri gua plak tgh configure..what the hell is goin' on?!?!..

lama jgk gua berfikir..akhirnya baru gua perasan..dalam hati gua bertanya sendiri..

"dah lama ker aku tak menulis?!?!"

seperti biasa perbualan kami akan diakhiri dgn nasihat turun temurun dari zaman Nabi Ibrahim a.s dahulu lagi..iaitu..jangan meninggalkan solat wahai anakku..gua dengan jujurnya menjawab..insyallah..gua tgh berusaha wahai bapakku..bapak gua faham..at least anak dia berusaha..usaha itu kan tangga kejayaan..

berbalik pd isu 'menulis' tadi..itulah persoalannya skang..baru gua perasan..sudah lama gua tak menulis..maksud gua menulis panjang ala2 penulisan kreatif mcm zaman sekolah dulu lahh..gua masih ingat semasa di kolej..dimana seorang pensyarah english literature yang kunun2 nya keluaran luar negeri..seorang gadis lewat 20'an telah mencabar gua utk buat essay..free writinglahh..based on a word/thing/issue that she will choose..tapi syaratnya gua pun hampir lupa..yang gua masih ingat..gua bantai tulis dengan penuh dedikasi sepanjang 4/5 helai kertas A4..in less than 1 hour..yup..

tajuk dia gua masih ingat..'A MOSQUITO'...hahahahaa..yeahhh..dia nak gua meraban pasal seekor nyamuk..lu nak nyamuk..gua kasi perihal nyamuk A-Z...dari semua sudut pandangan gua..surreal dan metaphore nye..zahir dan batin nye..mau diingat ek..zaman tuh takda wikipedia yg boleh gua nk copy paste mcm tu jer..tu plagiat namanya..

finally bila dah siap..dia baca sorang2 kt mejanya di dpn kelas..mula2 dahinya berkerut..selepas itu dia tersengih ayu dan menahan perut kerna urat ketawanya pasti sudah terangsang dgn karya gua mengenai seekor nyamuk..sambil memandang gua yg control macho ketika itu..dia menggeleng kepala dan tersenyum riang..mcm budak2 dpt choki-choki pn ada..

pastu yg gua ingat..dia kurang mengganggu gua dlm setiap sesi pembelajaran..maybe dia ingat gua tahulah kot apa yg gua buat walaupun berpakej kan muka ketat ala2 mat addict..tapi gua tidak menyalahkan pensyarah manis itu..kerna dgn penampilan gua ketika itu..usahkan pensyarah..Menteri Pelajaran pun boleh mempertikaikan keazaman gua untuk belajar ketika itu!!..

berambut panjang paras bahu..t-shirt bundle yang lusuh..jeans levi's koyak..kasut boot macam mau pegi offshore..telinga kiri bertindik..penampilan gua amat mengerikan..lebih kepada bonzer kelab malam..bukannya seorang penuntut yg berhutang dgn PTPTN..mungkin pensyarah itu mahu memberi signal kat gua yang first impression are the most lasting..owhhh..

berbalik pd menulis td..tidak dinafikan..kita sekarang jarang menulis..gua nih yg sempat zaman menulis bagai nak rak dulu pun sudah naik janggal dgn situasi skarang..sejajar dgn perkembangan teknologi skang..jari jemari gua lebih selesa pula utk 'menaip' di papan kekunci dengan mengusik-usik tetikus palsu itu..kalau ada kayu ria lagilah best..hahaha..(kayu ria=joystick)

kerna itulah gua berfikir..jika dahulunya kita byk menulis..sekarangnya pula diganti dengan menaip..apakah pula di masa akan datang?..

jika dahulunya kita seronok berutus surat..sensational feeling nya ketika menulis setiap perenggan..mencoret sesuatu pd diary mengumpat kengkawan..membuat black book sendri mengenai pembuatan meriam buluh..dan mengumpul setem setiap negeri/negara luar seumpamanya..

sekarangnya sudah berubah..pengumpul setem skang bagaikan spesis yang hampir pupus..tapi yang eloknya..dulu hanya melibatkan tiga jari sahaja ketika menulis..skang hampir kesemua jari digunakan utk menaip..foohh..kalu tidak update cepat2 mcm antivirus tuh..boleh sesat kita pd zaman skang..sebabnye teknologi baru muncul tidak kira waktu..

apakah nasib pada bidang penulisan menggunakan pen skang ek??..x silap gua bebudak sekolah rendah dan menengah skang pon dah seronok menggodek papan kekunci jer skang..silap2 mahu mengeja 'menulis' pun dah tak tahu skang..mcm nak mengeja nama salah seekor dinasour yang dah pupus pulak kot..

semuanya ada pros & cons..kalau nak diulas..boley buat thesis gua ni kang..kasi ringan-ringan jer sudaaa..kang meletup pulak medula oblangata kita nie kang..huhuhu..

gua pernah berborak dgn housemate gua mengenai isu nie..kami bersependapat..agaknya di masa hadapan..manusia byk yg akan menghidapi obesiti kerna kurang bergerak kerna segalanya hanya di hujung jari..silap-silap medium akan datang bukannya menaip lagi dahh..maybe mcm mutan tuh kita menghantar informasi dan connected each other..telepathic/telekinetic..semuanya berbicara melalui renungan mata dan intuisi hati jerr...gilaaaarrrr ahh ding dong..mcm zombie la pulokk..

utk memastikan aktiviti suci yang dinamakan 'menulis' ini pernah wujud..maka terbit inisiatif dr gua nak rakam segalanya mengenai 'menulis' ini..gua mulakan merakam aksi jari gua yg tengah menulis..utk tatapan generasi akan datang..gua nk upload kat youtube lahh..kerana gua yakin..aktiviti 'menulis' ini akan pupus seperti pupusnya spesis 'dodo' di muka bumi ini..hahaha..

bagi diorang terbeliak melihat aksi jari jemari gua menulis di kertas kosong dengan pen ini kelak..baru diorang tahu yg nenek moyang diorang dahulu amatlah skill2 belaka..berbunga-bunga ayat..tiada istilah singkatan akronim bg setiap perkataan..hahaha..LOL nye ditulis dengan penuh cermat sebagai 'Laughing Out Loud'..yeahhh..pastinya menggunakan pen..bukan menaip seperti gua yg tgh blogging nihh..

agaknye..apakah nasib facebook kelak?..hmm..kena bagi wasiat kat anak cucu cicit nih..suruh diorang develop 'telepathicbook' pulak..asyik bg Yahudi jer brilliant dan billionaire belaka..kita nie bila pulak?!..MALAYSIA BOLEH!!...hahahahahahaha :p

akhir kalam,

selamat tinggal menulis..selamat datang menaip.. :)

*SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA 2009!!


Tuesday, November 17, 2009

Kisah Bekas Budak-Budak Nakal & Bapak Orang Ber'shuffle' Serta Gomo Malaysia Gomo

yeahh..

mcm tula muka aku bila dpt menghadap pc setelah sekian lamanya berpisah..mcm jumpa marka plk seronoknya..tapi surfing net laa..xla aku nak layan spider solitaire jer..cacat otak aku kang..

2,3,4 dan 5 hari nie..byk masa aku habiskan kt luar..byk urusan kerja yg perlu diberi perhatian khusus dariku..pergghh..bunyik mcm boss plk..separa masak otak aku jdnyer..dpt surf net nie..bolehla merehatkan neuron2 otak aku kejap..muda lg nie..otak nk guna lama gie..

bila dah berusia belia nie..pelik plk aku rasakan..otak aku mcm span plk..jgn jd spongebob sudaa..dahagakan sgt informasi dan ilmu..tanpa aku sedari..aku dah habis baca 2 buku bacaan ilmiah dan 1 novel 'dark comedy' karya..hmmm..lupa plak nama mamat tuh..russian lahh..jap2..nama dia andrey kurkov..ala2 andriy kanchelkis..wowww..aku boleh layan tu..speaking london aku xla hebat sgt..tp effort nak refer each word yg aku x phm tu kat kamus..turut mengagumkan diri aku sendiri..aku kena rasuk ker?..ker aku xda kerja lain dah?..ker aku pada penjelmaan yg lepas ialah seorang GeeK yg berkongsi bilik hostel dgn young Edward De Bono?!..hmm..cukup misteri..

laa ni plak..aku tgh layan buku dr prof diane k.mauzy and sorang lg mamat prof foreigners mana entah..cite psl perjalanan politic Dr.M.. yup,malaysian politics under Mahathir..yaaa..start2 je aku dah bukak chapter psl 'skandal anus' salah sorang protege dia tu..i respected both of them..yg lepas tuh,lepaslahh..aku sudah buang tebiat nie..pasni aku mandi bunga lah kott dgn air reverse osmosis..damnedd..

tp yg plg misteri skang..aku boleh rasa gelisah sblm tido klu x baca pape..damneddd..aku dah jd bookworm ker skang?!..tp tidaklah menggusarkan hati aku sgt kerna aku tahu benda nie seasonal jer..bhn bacaan yg boleh bg aku seriau skang ialah 'buku panduan solat'..

hmm..mahu x seriau,segan dan malu..Tuhan dah bg guide nk bg kita masuk Syurga..kita liat pulak..baca nihh..tp x mengamalnya..adussss...jgn corner masuk neraka sudaaa...na'auzubillah..

taubat..taubat..dan taubat..harapnye..aminn




tahniah aku nak ucapkan kepada seorang sahabat bekas budak-budak nakal jalan tenteram..

congrate clubby!!..selamat pengantin baru..panjang umur,murah rezki..semoga ke anak cucu cicit piut hendaknya..aminn..


ahad hari tuh pegilah wedding member nih..keja gomen(PTD)..buat wedding kat hall putrajaya tuh..perghh..sempat grooming aku..yelahh,sebelum nih pegi wedding kengkawan mcm nak pegi pasar malam jer..kasi muka kt mantan perdana menteri kita Dr.M lah aku berpakaian hensem tuhh..kang kena tulah plak pegi putrajaya mcm pegi pasar malam pandan jaya jer..haha..


seronoknya pegi wedding kengkawan ni bukannye apa..bolehla buat mini gathering jap dgn bekas budak2 nakal yg lain..ada yg dah jd bapak orang,ada yg baru jer jd laki orang,ada plak bujang trang-tang-tang..ada plk nk buat skandal smp 2012 jer pastu tobat..tanye nape?..sebab director Roland Emmerich ckp 2012 hari nak kiamat..yeke?..huhu


mmg seronok..rasa mcm muda blk bila dah berjumpa nie..padahal suma dah mcm askar pencen jer aku nengok..ada yg buat magic,bini x pregnant lg..perut laki dah boyot mcm mengandungkan baby kembar pun ada..hahahahahahahahahahahaaaa..


ada yg terasa ker?..mehla kite sparring klu x puas hati..kite kan pailang!!..hahahahahaaaa..


dulu seronok aku pegi wedding2 nie..skang rasa x seronok plk ada..mesti soalan "bila nak kawen??" tu timbul..apa ingat kawen ni mcm main pondok2 ker..gilarr..suma guna duit..tgh kumpul duit lahh nie..huhuhu..


susah2 kang..aku kawen dgn awek2 uzbek jer..lg afdhal klu pilih yg non-muslim tuh..haaaa..aku ajak convert pastu kawen dpn tok kadi dengan diiringi wali hakim dan translator sudaaaa..tu pon klu awek2 uzbek nak dgn kite yg kulit sawo matang nie..kuss semangat!!..pasni singgah pharmacy laa,nk beli fair & lovely jap..


tapi perkara yg tersangat lawak time kitorang marathon hisap rokok tanpa henti di perkarangan hall tersebut ialah apabila salah seorang rakan seperjuangan kami iaitu Syidang ketua gangster pantai timur telah membuat lawak yg membuatkan pundi kencing kami nak terburai agaknya..


dia yg berdiri di penghujung anak tangga..tetiba nak terjatuh..kami dgn pantasnya ingin menghulurkan tangan memasing utk menahannya dr terjatuh tergolek..tp bila dia dah siap landing..dia boleh ckap cenggini..


"aku nak shuffle sebenarnya!!"..secara spontan dia bershuffle ala2 anak muda,membuatkan kami ternganga seketika..


gelagatnya telah membuatkan kami ketawa bak guruh di langit..astaga..perangai mcm budak2..padahal anak dah 2 tuhh..dgr2 dia tgh bergiat nak cari bini no.2 plk skang..cayalah bro..teruskan usaha murni itu..ajakla anak ko nnt shuffling di majlis persandingan bini no.2 ko nanti..sapa pegi pantai timur..terserempak dgn keta perdana warna pink..inilah bapak orang yg bershuffle tuh...niceeee..


k bros..19hb dec nie kite jumpa blk kt jln tenteram..boleh sambung mengumpat mcm ahli mesyuarat tingkap..yeahh..




gomo kelate gomo!!..

akhirnya setel jgk final piala m'sia yg epik nih..best gak layan..asyik2 selangor jer masuk final pastu menang..x best plk..dah mcm xda state lain plak kt m'sia ni agaknya..

negeri sembilan menang..tapi fans Kelantan yg rata2 nye fanatic telah membuat huru-hara plk kt std bkt jalil..gilarr..nasib baik kerusi jer yg terbakar..klu satu stadium?!..naya jer..

aku takde hak nak menghukum perangai2 menate berok nie..tapi..marilah kita atas semangat 1 malaysia..tgk dr segi positifnya..

what if..semua rakyat m'sia yg berbilang kaum nie..kite transformkan spt semangat cintakan negeri..mcm org2 kelate nih..mesti xda lg sikap prejudis perkauman mcm skang nie..cino koo..sie koo..mlayu koo..pakat ramai2 cintakan malaysia..

maksudnya..ambo berpikiran..alangkah eloknya ditubuhkan 'think tank' atau di buat kajian terhadap oghe2 kelate nih pd tahap tertinggi spt di universiti2 tempatan..kaji A-Z..kaji mcm mana diorang boleh sefanatik camtuhh..bukannye kite nk pegi bakar stadium2 kat m'sia pastuhh..

kita nakk..semangat gomo kelate gomo nih..diterjemahkan utk rakyat 1 MALAYSIA!!..untuk kebaikan..utk mengembalikan semangat cintakan negara post-independence nie..bukannye lu lu,gua gua..pastuh x payahla kite nak ber rhetoric tggu iklan petronas jer nak muhasabah diri..apa daaa..

bila perkara akar umbi nih telah diatasi..aku agak..apa2 je benda kita nak buat pasni yg berkaitan dgn Malaysia..mudah2 belaka..waima ianya utk sukan,pembangunan,politic (mimpilahh..) dan lain2..kerana kita boleh bersependapat/bertoleransi/menghormati satu sama lain/race less/dan sewaktu dgnnya..

aku tak nak org kenal malaysia kerana ultra melayu nyer..kenal malaysia kerana rasuahnyer..kenal malaysia kerana transit persinggahan sindiket jual manusianye..kenal malaysia kerana aweknya mudah cair diayat mcm stupid blondie pun ada..kenal malaysia kerana pemerintahan kuku besi nya..kenal malaysia kerana jerebunya (nie indonesia kasi)..kenal malaysia kerana sifat perkaumannye yg tebal..kenal malaysia kerana ranking bolanya rendah kat FIFA..kenal malaysia kerana pemimpinya 'allegedly' bantai anus org lain..kenal malaysia kerana broadbandnye slow mcm unta kena ghout..kenal malaysia kerana pekerja di cyberjaya byk org2 asing..kenal malaysia kerana sikap pemalasnya yg buat bisnes ali baba mkn untung ats angin jer..kenal malaysia nyer jagoh kampung saja..kenal malaysia kerana mamaknye cekik duit..kenal malaysia kerana time cuti umum jer satu KL penuh rakyat asing..kenal malaysia kerana traffic jammed nyer mcm sardin..hmm..

aku nak orang luar kenal Malaysia..kerana kita bangsa yg penuh kompetetif dan masih boleh mengamalkan budaya kita turun temurun dengan harmoni sekali walaupun berbilang etnik..tapi 1Malaysia tuh mengatasi segala2 nye..Malaysia kan truly asia..kena tukar attitude kite dari negative ke positif..

barulah ngammmm hoooooo!!!..

agaknya itu 1 Malaysia kot..aku kurang arif..aku pacal2 yang hina jer tapi berjiwa besar..

kerana suatu hari nanti..bila aku dah jadi Orang Kaya Baru (aminn)..setanding Tan Sri Ananda Krishnan & Tan Sri Robert Kuok..aku nak memperkenalkan diri aku camni..

"Hello..I'm from Malaysia..my name OKB..bla bla blaa"

......kasi nama Malaysia tu kuar dahulu..n to remind you all..Singapore is just next to us..

by logic pun..org luar patut nampak Malaysia dulu kat map..bukannye nampak Singapore pastu baru ternampak Malaysia!!..gilarr..

kalau nak jd popular dan maju mcm Singapore..rakyat kita kenalah ubah perangai..mentaliti kena ubah jd first class belaka..bukannye pakat ramai2 kencing kt tambak johor tu kasi Singapore tenggelam..jgn jd bodoh..tak tenggelam punye..

kalau Singapore kecik tu boleh buat..tak kan Malaysia tak boleh kot?..MALAYSIA BOLEH ape!!

hmm..apa kata kita kickstart dengan 1malaysia dan program men'tamadun'kan semua tandas awam agar menjadi molek dan harum-harum belaka :)

gomo Malaysia gomo!!!..

*penulis tidak terlibat pada mana-mana badan politik..tapi penulis bercita-cita mahu membiayai ahli politik yang boleh mengembalikan Malaysia ke jalan yg sepatutnya (itupun kalau penulis dimakbulkan cita2 nye menjadi OKB)


Thursday, November 12, 2009

That Guy Had Invented The Word Idiot For The Sake Of Humanity

make budoookk!!..make buduuuu!!..make budoookk!!
sapa mamat yg berlagak seolah2 seekor vampire nih?!..
kelantan guna jersey kuning ke away match?!..
dia pemain bola sepak ker atau seorang penari ballet?!..
atau pun dia tengah melakukan ritual haiwan bagi proses persenyawaan?!..
hmm..
agaknya dia seorang idiot kot..
no offense ahh..jangan bakar stadium bkt jalil pulak ekk..
make budu.tido budu.minum bu.......cannot go lahh..minum teh beng soooo!!!
:p

Monday, November 9, 2009

Darren Fletcher is an idiot

Manchester United midfielder Darren Fletcher says that he is being singled out by referees as a result of comments made by Arsenal manager Arsene Wenger earlier in the season.

Fletcher was widely believed to be the 'certain player' that Wenger claimed went unpunished when he accused United of 'anti-football' after their 2-1 win over Arsenal at Old Trafford in September and now the Scottish international thinks his reputation is going before him.

In the weekend defeat to Chelsea, Fletcher was adjudged to have fouled Ashley Cole before John Terry headed home from the resulting free-kick to hand the Blues a 1-0 win and go five points clear at the top of the table, but he was far from happy with the decision.

Fletcher told the Manchester Evening News: "It was clearly not a foul. I knew at the time and I have watched it again on the replay. I back-heeled the ball and Cole just jumps up in the air and the ref gives a foul.

Best part ni..

"I think we are starting to see Mr Wenger's comments starting to influence referees which is a shame really. Now we have to raise our game and ensure these decisions are not affecting the game."

sorry ah MAN U fans..but what tha fuck? Fletcher is an idiot..

Sunday, October 18, 2009

Observasi Basi : 'Cool' kah Aku Jika Berbahasa Kesat Terhadap Wanita?


alkesah..tersebut sebuah kesah yg membuatkan aku berfikir sejenak..

pada malam minggu yg lepas..seperti biasa rutin aku sebagai penyokong tegar bagi sebuah kelab bola sepak yang terkemuka di dunia ialah duduk menegangkan urat leher di depan tv LCD mamak yg baru..yup..kami menyokong sepenuh hati..walaupun kami tidak fasih berbahasa London..itu bukan alasan bagi kami utk tidak menyokong kelab bola kegilaan kami ini..inilah post-colonial syndrome depa kata..kami layan sajaaa..

ketika tangan kanan sibuk menyuap chappati dengan penuh manja dan tangan kiri terkial-kial menaip SMS utk mengucapkan selamat malam kepada kekasih hati..tiba-tiba..

jantung berdegup kencang..

peluh jantan keluar menitik membasahi dahi jendul ku..

pipiku berubah warna kemerah-merahan..

kuah dhal masala di sekitar bibir ku kering buat seketika..

dengan penuh lemah gemalai..seorang gadis manis bertudung ala2 Yunalis Zarai (penyanyi Blue Sands) telah memasuki lembah mamak dipelopori oleh lelaki2 gasar seperti kami ini..manisnya gadis ini telah membantutkan proses penghadamanku..pedih hulu jantungku buat seketika..yupp..aku perlukan Gaviscon ketika itu..

persoalan pertama yg muncul di kepalaku ketika itu ialah..kenapa sampainya hati gadis manis tersebut menjejakkan kaki ke tempat pacal-pacal yg hina seperti kami ini..tempat yg penuh dipenuhi dengan asap rokok dan virus H1n1 berawangan..pencemaran bunyi tiada terkawal..tempat warga tua veteran menghabiskan masa berbual kosong dpd mendengar bebelan isteri di rumah..tempat berkumpulnya umat MLM dengan dakyah2 mereka..tempat budak2 belasan tahun menunjuk belang dan ber'hand shake' coding rahsia tapi kencing masih berbunga dan yuran sekolah ibubapa masih tanggung..

hmm..mahu alami sendiri apa itu 1Malaysia?..pergi sahaja ke restoran mamak yang berdekatan..

kenapa?..kenapa?..kenapa?..

kerna apa yg aku fahami..gadis-gadis cantik sepertinya sukar utk menjejakkan kaki ke tempat seperti itu..tempatnya hanya di Starbuck..Dome..Coffea Bean..berbahasa London sekerat dua..gelak tawanya ada harakat tertentu utk menetapkan standard coding for hot chicks..bergosip seolah-olah menetap di Manhattan..meneguk kopi import harganya berkali ganda dari 'melo ais kaww'..

yaa..ini cukup mustahil..

tapi situasi berubah..si gadis datang bukan berseorangan..dengan seorang jejaka..nasib baik..aku sudah berkira-kira utk bersenyum kambing dengan gadis tersebut..mana tahu senyuman kambingku nanti akan dibalas dengan senyuman kambing gadis itu..tapi oleh kerana sudah berpunya..aku batalkan hasrat murni ku tadi..aku tidak mahu menjadi kambing..aku tidak mahu jadi perosak cinta orang..setiap orang patut meraikan percintaan..bebas dari pendustaan dan penuh tranparensi dan integriti..sekian terima kaseh..

hahaha..kalau aku memakai cincin di jari manisku..memang sudah ku tunjuk kepadanya bahawa aku sudah berpunya..kerna aku gusar gadis itu ingin mencuba nasib ke atasku pula..(statement keras dari jejaka kurang kacak sepertiku utk memastikan self-esteem tetap tinggi ;p )

mereka duduk betul2 di meja hadapanku..fokusku hampir terganggu..tapi tidak mengapa..pasukan kegemaranku sudah hampir pasti akan memenangi perlawanan pd malam itu..aahhh..persetankan semua ini..baikku kembali ke tujuan asalku ke lembah mamak ini..yaa..makan bola,tido bola,minum melo ais..yeahhh!!!..

sudah menjadi lumrah manusia..inilah permulaan bagi permasalahan yg akan timbul seketika nanti..jika sudah berlanggar meja..telinga tidak dpt menepis utk 'eavesdropping' sket..ada bakat menjadi ahli mesyuarat tingkap agaknya aku ini..

apa yang membuatkan ku berfikir sejenak?

dipendekkan cerita..malam yang kununnya akan berlangsung romantik..telah dicemari dengan kata-kata nista bagi aku..mamat yg beruntung di kalangan lelaki di Malaya ini telah membawa member2 nya yang cukup menjengkelkan..memang dangkal akal menurut telahanku..

cuba anda bayangkan 2 meja+1 gadis ayu bertudung+6 lelaki berbahasa kesat..kasihan gadis tersebut..

antara perkataan kesat yg keluar dari mulut-mulut jejaka yg perasan cool itu berserta bilangan ia dilafazkan ialah :

  • "macam pan**t" = >10 kali
  • "pu****k kau" = >10 kali
  • "ci**i" =>10 kali
  • "macam si*l" =>10 kali
  • "macam gam***g" =>10 kali
  • "s**dal" =>10 kali
  • "tahu takpe..taugeh taknak" = (quotes yg paling menjengkelkan & boleh mendatangkan kemarahan bagi aku)
  • "B*BI" = tidak terkira banyaknya..

maafkan aku..aku tidak dpt menahan diri utk mencuri dengar dan berasa marah terhadap pelaku-pelaku tersebut..agaknya jika babi boleh menuntut royalti atas penggunaan namanya..pasti babi akan muncul menjadi binatang yang paling kaya di dunia..ini bukan sindiran..ini complimentary..alamatnya Bill Gates dan Warren Buffet akan berhenti memakannya tetapi sekaligus akan di add pada facebook mereka..yaa..bersahabat dengan babi mendatangkan kekayaan! ;p

semua ini telah membuatkan aku berfikir sejenak..perlukah kita berbicara nista semata-mata untuk menunjukan betapa COOL nye kita terhadap wanita?..adakah pandangan wanita terhadap kita lelaki yg bermulut cabul akan dipandang tinggi bak Tun Mahathir?..hilangkah kelakian jika tidak berbicara kasar dan nista?..adakah berbicara begitu rupa akan memastikan Mojo kita tetap unggul?..dan..

Lelaki kah kita jika berperangai sengal begitu..menyebut nama babi lebih kerap dpd menyebut nama suci Pencipta kita?..

aku insaf seketika..kasihanku lihat gadis manis tersebut..dari airmukanya nampak tidak selesa..dan senyumannya hanya palsu belaka..mamat-mamat yang COOL itu plak boleh buat selamba badak..seolah-olah perbuatan mereka telah dididik sejak tadika dan ditambah baik oleh ibu bapa masing2..secara tidak sengaja..satu ayat telah terpacul keluar dari mulutku..

"macam baghal perangai..!!"..hmm..

agaknya aku pun 2x5 sahaja dengan mereka tapi lebih bersifat kacak (damnedd lahh)..bak kata sahabat bloggerku..kalau dah kacak..kata nista keluar dari mulut kita pun berbau harum dan indah..yeke?!..gilarr..aku boleh imagine Brad Pitt mencarut sekarang..dan semestinya..kata carutannya umpama puisi klasik pulak..mungkin ada betul nya..

owhh..misterinya manusia..kalu ku tahu begini rupa..dari kecil dah ku tanam hasrat untuk menjadi Gaban ataupun Spongebob Squarepants..

pernah kah ku berkata nista?..jawapannya Ya

pernah kah ku berperangai seperti mereka di atas?..jawapannya Ya..tapi zaman kolej..

aku akan berbicara kesat lagi kah selepas ini terhadap wanita?..jawapannya Tidak..kalu boleh aku nak kurangkan kata-kata kesat..bila aku mendengar perbualan mereka-mereka diatas..cukup meloyakan aku..kalu aku bunting..alamatnya boleh gugur kandunganku..cukup un-COOL utk dijadikan habit..hendak2 lagi di hadapan wanita..foohh..betul-betul un-COOL!!..

tidak dinafikan..aku pun mempunyai habit begitu..tapi cukup terkawal..semua kenalanku tahu hanya 'my sudden aggrieved anger' sahaja yang membolehkanku utk berbicara nista..segala maki hamun akan keluar..dan segala nama binatang eksotik serta nama nenek moyang mereka akan keluar..kata-kataku nanti amatlah pedih utk didengar oleh telinga manusia biasa..i shit u not..im expert..mulut aku boleh menjadi lembah beracun jika diinginkan..bak kata sahabat tidak baikku..pada penjelmaan yang lepas aku ialah ketua propaganda parti nazi..tapi sebaliknya ketika aku normal dan rasional..aku seorang yg well mannered kind of guy..pilihan calon menantu yg tepat dan berprospek tinggi..hahaha..aduiilaa

honestly aku cakap..entah apa yang gadis manis itu fikirkan ketika itu..kalu dia tomboy..agaknya kena kuntau la memasing..hmm..aku masih teringat wajah ketidakselesaannya ketika itu..ikut hati hendak shj aku menjadi hero membawa dia lari dari lembah mamak tersebut..tapi by logic..6 lawan 1..agak mengundang kecelakaan jugaklah..kang tidak pasal2 aku tido kat hospital Ampang..hmm..aku pendamkan sahaja niat murni ku itu..dlm hati berdoa jugak utk kesejahteraan nya..

kesimpulannya..aku berpendapat..adalah un-COOL utk berbicara nista & berbahasa kesat terhadap/di depan wanita..its really not cool..deliberately or not..its wrong i thought..betul kata nabi..baik kita kurang berbicara perkara sia-sia..dosa pun kurang..hati orang pun tidak sakit mendengarnya..

harapnya 6 samdol tersebut ambik iktibar dengan aku sekali..dah nama manusia..tidaklah sempurna sangat..

so Yang Arif..i rest my case..jap2..antara 6 samdol tadi..ada seorang mamat betul-betul buat aku berbulu tahap cipan kepanasan dipanggang di atas grill ketika masih bernyawa gamaknya..

beliau berkata.."bodoh punye Van der Sar,bola mcm tu pon xble nak tangkap..nenek aku pun boleh divinglah mcm tuh!!"..diiringi gelak tawa oleh rakan seperjuangannya yg berasa plg COOL di Malaya ketika itu..mamat ini pakai jersey Liverpool..

tahniah ye bro..sms Benitez pasni..kasi endorse nenek lu jd keeper Liverpool..ganti Reina tuh..dahlah kalah dengan Sunderland..gol lawak pulak tuh..

hahahaha..xble dilayan sgt..nnt amarah aku naik..kata-kata nista pulak yg timbul..biarlah ada 6 samdol sahaja..aku tidak mahu jd samdol ke-7..

Selamat Berbicara Kata-Kata Manis..katakan TIDAK pada kata-kata nista..

betul..betul..betul!!..

p/s : mamat liverpool td mendapat panggilan dpd ibunya di rumah..suruh balik dah lewat malam..aku ketawa dlm hati..duduk rumah mak bapak free..makan tanggung berak cangkung..entah2 beli jersi liverpool pun duit daddy kasi..ada hati cakap berapi depan gadis cantek..hilang akal..bikin semua umat semesta alam berapi jer..dahh..shoohh..shoohh..basuh kaki,pegi tido..esok nak jumpa nenek kan?..nak buat appoinment jmp Rafa Benitez utk jawatan kosong penjaga gol..hehehe

Wednesday, October 7, 2009

Eid Mubarak Yang Tiada Kesudahannya


mengikut kitab kuno melayu lama..raya itu sebulan..maka berayalah sebulan dengan sakannya seolah2 esok itu tiada..



ada yg beraya dengan kereta barunye..rumah barunye..motor ekzos gajah barunya..basikal bling2 barunye..wang ang pow note 50 barunye..langsir kain dari Italy barunye..fountain baru dpn umah nk impressed mak mentuanya..kek lapis resipi terbaru dr sarawaknya..emas permata barunye..bini barunye..segalanya barulah..serba serbi baru..tapiii..puasa full ker 30 hari?!berazam baru ker?.ke still buat perangai lama?..klu muslimah gua no comment..kalu full puasa better check doktor k?..;)



tapi itu dulu punye definisi psl raya..skang raya officially 3 hari jer..baki seminggu nak pegi sebulan tuh kita dah tungking terbalik keja daa..tapi untuk menyuburkan semangat 1Malaysia yang dilaung2 kan kem PM kite skang..maka di tiap2 hujung minggu..bg yg mampu mereka akan membuat open-house utk sekelian makhluk agaknya..alhamdulillah..murah rezki korang..harap2 duit halal lah..jgn gunakan alasan bersedekah yg mulia itu digunakan utk 'money laundering' plak..yelahh..mana tau..dpt duit 'bawah meja' ker..kunun2 bonus hari raya..hahaha..sendri mau ingat..nnt sendiri mengadap Pencipta nya sendiri kan??..pandai2 lah berjawab..


tapi nk beraya sebulan tuh dah x practical skg..dulu2 awal 50an,60an,70an ker..blela jgk..buat rombongan keta volkswagen dr JB ke Perlis..haha..baru hippie sket..bwk bekal ulam-ulaman marijuana..baru ding dong bell trip tuh..no offense k (dadah itu durjana!!..dadah Penedol je x durjana)..dahla merudum economy kite skang..kalu suma cuti sebulan beraya..alamatnye pasni kite pakat ramai2 makan roti sardin lahh..cecah dgn mayonaise..sedapnyeee..


gua kat opis skang tengah berusaha utk menghabiskan sisa2 biskut raya..mcm vacuum plak mulut gua nih..yang hairannya..badan gua maintain!!..gua frust bro..mana ble jd nie..kite raya2 nie kenalah menambahkan berat badan..gua nk kelihatan hip dan funky and normal mcm org2 lain yg berisi di hari2 rayanye..gua makan..makan..makan..dann makann..tapi still gie badan gua slim camnie..apa ceritaa?!?!?!..lemang bertiub2 gua makan..ketupat xyah cerita..siap mengigau kena kejar hantu ketupat gua time tido..rendang sental siap menjilat jari..kuah sate dgn nasi himpit berebut masuk perut gua nie..lontong?!..gua dah menjerit mcm kera kelontongan dah kekenyangan..gilarrr..byk gua mkn..koman2 gua target excessive baggage gua kan naik approximately around 20,30++ kilo..something like dat kott..


tapi to my surprise..gua muat gie suar pinggang bersaiz 25?!?!?!..gilarr..mcm curious case of benjamin button plak gua rase..damnedd..adakah ini keajaiban hari raya yg mulia ini..ohh tidakk..oh bulannn..hehe..gua check muka kt mirror..risau gak..mana tau kenan movie tuh..muka gua pon transform jd mcm brett pitt..tapi hampaaaa...hahahaha..


(2 para terakhir gua auta sajaaaa...hahahahaaa..brrppp..kenyang sioot :p)

alhamdulillah..gua survived raya tahun nie..ble conteng kat wall mne2 pasni..ala-ala.."i survived woodstock" la kot..hahaha..

PA boss gua dari hari tu..laaa nie..x abis2 ngomel pasal x dpt bonus raya..gua?!?..adalah join sket2..nak bagi berapi lagi..tapi..siapalah kite..nama pon makan gaji..klu kite jadi boss kendian hari..x tentu gie kite nie nk bagi bonus raya kat employee kite..betul x?..layan sajaa..tu ramai lagi menggangur kt luar tuh..syukur jela kita dpt gaji tiap2 bulan nih..hahaha..gua marah..tapi type kena benda2 elok..kang boss baca..saja2 kena fireddddd...hahahhaaa..selamat petang Boss!!..amacam golf?..dpt buat hole-in-one ker?!..boss kan jelmaan tiger woods..hehe..bodekkkkkk baik punya..kasi dia hanyut dipuput ombak..hahaha :p

last week..adalah pegi buffday party mem gua pye niece..haha..syahduu..orang lain dah berkoyan-koyan anak..kengkawan tgh plan nk kawen plak cuti sekolah nie..kite nie maintain jer ding dong bell..gilarrr..lain nikmatnya makan megi yg dimasak sendri dgn dimasak dgn penuh kasih sayang oleh seorang isteri..hahaha..bermonolog alam perkahwinan plak..dah sampai seru ker gua nie..hahahaha..in my dream..in my dream..sapalah gua nie..muka iras-iras Robert Pattinson..badan berotot mcm Brad Pitt..berkarisma mcm George Clooney plak..siapalah yang nak :p..pompuan Malaysia skang suma high taste bro..setakat buatan Malaysia..x layan beb..hahaha..jual timbang kati lah gua pasni..laku kot..

tgh kita berseronok beraya sebulan nie..BENDERA (persatuan org2 indon haluan kiri cacat otak) nak serang malaysia plak 08.10.09 nih..esok ni..aduhaii..ni satu lagi sengal..gua nk mengutuk tapi simpan di hati jela..tambah dosa kering jer..jangan melatah mcm diorang..kita orang malaysia..penuh dgn toleransi..jgn layan orang2 bodoh..silap haribulan..kita pon jadi bodoh..

tgh2 plan nk mengGANYANG malaysia tuh..padang,sumatera sana kena earthquake plak..hmm..takziah gua ucapkan kepada keluarga2 mangsa..saudara2 kita di sana..masya Allah..gua ada tgk footage kat local news..syahdu gilarr..berkaca jgk air mata jantan gua nie..kesian sioot..ada satu footage dimana seorang ibu menangis merayu anaknya dicari di bawah timbunan bangunan tuhh..itu gilar pye real..gua hisap rokok sambil terkedu..aduii..lagi syahdu dari layan sinetron merepek yg tiada kesudahan..

samoa plak kena tsunami..kite malaysia nie ble tahan jgk..klu x berjaga2..kena dek musibah Tuhan kasi kang..meraban jgk kite..yelaa..eventho kite nie tidak berada dlm lingkungan lingkaran aktif gunung berapi pasifik/gempa bumi segala disaster nie..kena jaga2 jgklaa..sbbye..kite berada dlm lingkaran tersebut..dah nama berjiran dgn Indonesia..berhati2 jela..insyallah harap2 xda pape..

kesengalan itu ditambah dengan tuduhan pihak pembangkang disana bahawa SBY (Susilo Bambang Yudhyono aka current Mr.President) yg bwk suwey segala nie..gilarr..sebabnye mengikut kitab primbon jawa lama..tarikh SBY lahir sama dengan nombor malang..astaghfirullah hal azim..teruk2 malaysia pernah kena bencana alam..x pernah plak gua dgr dr pihak pembangkang teori mcm tuh..hilang akal jiran kita kat sana nih..harapnye..yg dah bermigrasi ke sini tuh..ambiklah genetik bijak pandai org malaysia..insyallah..selamat negara korang di masa hadapan..

sayang seribu kali sayang..cewek2 nya lawa..tapi pria2 nya sengal begok..byk sgt mkn mee sedap yg byk MSG tu kott..kenapa x makan jamu mustika ratu jer..campor dgn ikan salmon..bagi tambah DHA kt otak memasing..baru boleh jadi bijak mcm org malaysia..hahaha..

beralih berita domestic pulak..

adik ipar gua yg first time beraya di United State of Belawai lagi shocked tgk suasana beraya di sana (Republic Sarawak)..dia melaporkan di dlm keta time gua ambik diorang laki bini kt airport..hahaha..baru dia tahu orang sana minum air berkarbonat jer..kaya2 belaka..x main air2 sirap nie..kat malaya je layan..meja plak penuh kek lapis yg menjadi kegilaan orang sini..kitorang sana buat siap tutup mata jer..mcm masak nasik hari2 jer rutinnyer..nak lagi kerek..macam hobi plak buat kek lapis..suke-suke :p..kasi jual mahal2 je dgn org malaya nih..baru eksklusif sket..hehe..

satu benda yg xda kat sini yg ada kat sebelah sana ialah resipi rahsia turun temurun yg gua bakal reveal kann...jeng..jeng..jengggg..cubalah makan kek lapis + air sirap koktel peng guan..yeahhh..itu yg terbaik..speaking london pastu..pasti cool!!..hahaha..hanya ada eksklusif di negeri rakyatnya rata-rata duduk atas pokok bak kata orang malaya yang tidak berpelajaran tinggi tapi menunjuk pandai dalam ilmu geografi..hehe :p (skang ticket air asia dah murah kann..pegi pakat ramai2 pegi sana..pegi ushar..diorang duduk atas pokok ker atau banglo atas bukit?!..baru 1Malaysia beb..huhu)

satu benda yg x best post-raya selebrasi nie..antaranya ialah individu2 yg cuba bermain mercun dengan membakarnya satu-persatu..aduss..pasti mereka berasa cool atas perbuatan mereka ini..tapi bagi gua..ini perkara melemahkan minda..last2 boleh jadi bodoh jugak..nak bakar mercun..bakar je suma..kalu ada 1o kaki..bakar je sampai habis ye adik2..sebijik demi sebijik meletop nie boleh mendatangkan kemarahan..bebudak kat area rumah gua sudah merasa amarah gua akibat perbuatan mereka yg tidak bertanggungjawab ini..hahaha..baru kena jerit..dah menggelabah dahh..boleh kena strok sioott..sapa2 ada baby kat rumah lagi berbulu nie..x tido bebudak..kejanyer terkejut jer..aduihaii..

bestnye raya..kenapa kejap jer?!..hmm..kalu jadi bebudak lagi best..agaknyer raya itu setahun kot..ang pow tu bolehla bukak akaun SSPN pasni ek?!..hahaha..

kejap je nie..tup2 nanti..raya 2010 plak kite siap layan World Cup lagii..gilarr..cepat benar masa berlalu..mcm smlm je rasa baru abis ambik UPSR..:p

itulah raya..tiada kesudahannya..

bak kata Pak Husen Janggut Jarang..andainya Raya adalah anak gadis sunti..sudah pasti ku sunting untuk menjadi isteri pendamping diri..agarku dapat beRAYA setiap hari hingga ke akhir hayatku..

syoknya raya aidilfitri beb!!..jumpa lagi raya edisi 2010 plak..insya Allah..

barkath selamat..:)

*marilah bersama kita sedekahkan al-Fatihah kepada semua mangsa gempa bumi yang terkorban di Padang,Indonesia..moga-moga roh mereka dicucuri rahmat..aminn..

Monday, September 28, 2009

Awesome is My Middle Name

I'm Adebayor and i'm" Awesome"

Yo wassup shiznit? Seperti yg u all tahu, name i Emmanuel Adebayor..pemain handalan utk Manchester City...kenal x? xkan x kenal..i kan star..kalau x kenal pegi google name i..berjuta results kua..biase la star..

i pernah main kat AS Monaco dulu.before that FC Metz..ok la..ade score skit, assist skit..tp kat sane player x bagus..sebab tu i main x bagus..pastu ade satu team dari England suda approached i..ARSENAL namenye..mule2 i igt Arsenal from South America tu..tapi rupe2nye The Gunners..sronok i time tu...i pon pegi la..gaji ok la..tapi x macam Chelsea la..cukup la nak anta balik kat parents i kat Togo tu..boleh tuka da atap nipah kat umah diorang..beli lembu kambing skit..ade belen boleh la byr Bentley yg i baru order tu..kat AS Monaco i bwk kete Renault je...

I score byk gak la kat The Gunners tu..kalau da name superstar, main kat mane2 pun hebat..beza la dari main kat AS Monaco tu..team mate pon bagus2..syukur pade tuhan, karier i sbagai footballer unggul suda pon menjadi kenyataan..selepas bermain utk The Gunners, ade jugak offer dari kelab2 handalan Eropah..saye juge ade berhasrat utk bermain utk kelab lain kerana, walaupon The Gunners bermain agak cemerlang, tapi xde menang Cup pon selama beberapa tahun..frust saye..saye berusaha bermati2an utk kelab..sakit badan i di tackle sane sini..saye berbual dgn Mr Wenger dan die berkata.."sabarlah, belum ade nasib"..bullshit..bakat saye dipersia2kan di sini..dah la gaji skit..damn u garlic breath Frenchie..

i pun mula la membuat perangai cranky..bermain tidak bersungguh2..malas kejar bola..The Fans suda mula memboo i..racist chants and all..emosi i agak fragile ketika itu..parents i di kampung mule la banyak songeh nak itu ini...nak atap genting la..nak cat umah la..nak beli kereta lembu la..adik i pulak kirim baju Manchester United plak..for him and 1000 of his friends..buto la wei..u all igt i cap duit kat cni..pastu plak i dgr lembu2 parents i suda kena curi plak oleh gerila2 haluan kiri kat Togo..damn..i cite la problem i kat Mr Wenger, nak up gaji skit tapi die xnak layan sgt..kecik ati i..

Pastu i dpt peluang main utk Manchester City, gaji besar..boleh la beli Ferrari, boleh blagak skit..muke hitam tapi bwk Ferrari..meleleh air liur i memikirkannya..pastu i pon persuade la Mr Wenger utk jual i kat ManShittty..selepas beberapa hari die pun jual la i kat dorang..kua dari Emirates i trus pegi Ferrari nye dealer utk book satu..kaler merah beb..boleh i racing ngan CRonaldo..ooops lupe die nye da pecah..ah well dgn sape2 la..bring it on..and its official, i la player paling hebat pernah di sign oleh ManShitty..eh tapi xleh la i main kat CL season ni..xpela yg penting duit..main ngan The Gunners pon bukan dapat menang cup

After season start, i bermain dgn sgt cemerlang..in fact, in every game for ManShitty,i dapat rating 9/10...fans baru i sgt sronok..my new boss Spanky pun sronok..cuaca mendung di Manchester kembali cerah setiba nye i di sini..i la Messiah, bukan si Messy selekeh tu..da la x ensem..bile i check fixture i lg sronok..match ngan The Gunners suda dekat..x sabar i nk kenakan my old teammates..

Akhirnya hari yg ditunggu2 suda tiba..after a few days of nothing but workout, now im ready mind and soul to face my old teammates..wah speaking byk plak..biasela bwk Ferrari kene speaking omputih skit..kami pun bersalam2 la seblum stat game..eh2 si Van Persie buat muke plak..Fabregas is giving me the Stink Eyes..ah biarkan..gaji aku lg besar ape..siap diorang ni nnt..

Wisel dibunyikan..cut the story short, we won 4-2..of course i score, like very game pe..i tujah muke Van Persie..ooops x sengaje..i pijak kaki Fabregas..pon x sngaje..after scoring tu i lari selaju2nye ke arah fans Arsenal..pastu FA nak charge i for inciting riot? ade steward injured..ala i x knal pon sape steward tu..skit je kut injured..pussy btul la..daripada i yg injured baik u kan? u xde efek pun lam game..lain la i...i alpha male..

Skarang i kat umah je la bace novel si Ahadiat Akashah..sedap gak cite die..mengisahkan seorang gadis yg cube un~...eh wait2..pedulikan die..i nak cite pasal i yg star ni..i kene banned for 3 games for stamping Van Persie..padan muke..tu la buat muke ngan i..kan da kene pijak..raye nnt muke u ade parut..rasakan..kuikuikui...for inciting riot tu tgh tggu..xpela..boleh g dating ngan gf white chicks i..

Then ManShitty ade derby ngan ManUnited plak..kami bermain hebat..Bellamy punye score peh superb..tp xde nasib kalah la plak..eleh biase la ref biased.gila la injury times sampai tujuh minit..si has been Michael Owen lak boleh score..i ingat die xleh main da..damn..huh kalu i ade, xkemanenye ManUnited tu..da la Ferdinand tu da tue..senang2 je i gelecek die..dont let me started on Ben Foster..useless..i tgk match tu kat i nye mansion dgn tv 100 inch bersebelahan naked white chicks, laughing my ass off atau singkatan LMAO..baru blaja beb..barula hip and funky..ManUnited can kiss my black ass kat ManShitty nnt bile i da boleh main..i promised u..hattrick from me..

Enough said..this season ManShitty will rule...Because? Emmanuel "Awesome" Adebayor is here to stay..and i alone can win the Premier League title for my club..and the FA Cup and every Cup there is to win.... LOL (Laugh Out Loud)..Amen...

*ini bukan fiction ye..Adebayor sendiri cakap ni..aku translate kan je..and yes, he's an ignorant, self centered, ungrateful bastard..

Monday, September 21, 2009

In Michael Owen We Trust..(Gua Benci Raya's Edition)


hahahaha..
Selamat Hari Raya Aidilfitri 2009!!!..
sememangnya gua benci raya..kenapa ek?!..raya ada hutang dgn gua ker..ke gua ada isu dengan seseorang yg bernama "raya"..ker gua jeles org berbondong balik kampung..gua plak x balik2..hahaha..
nak habis nnt gua bitaulah apsal gua benci raya..
pagi raya thn nie special sket..pagi2 buta mak gua dah call dari umah..terkejut beruk gua..kepala tgh mamai gie..mak plak yg suruh gua bgn pegi sembahyang raya..
anyway..selamat hari raya to mak & bapak..kalian berdua+bapak gua duda yg lg sorang tuh..korang mmg cool..kalu kena ngn parent yg lain mst dah mcm drama dah pagi raya nie..korang cool jer gua takde..hahaha..dah imune sgt kot x nmpk batang hidung gua..
damnedd..ini antara benda yg x membanggakan gua..insya Allah ada rezki nnt..gua kasi havoc la kampung like i used to do..i will run amok dat small village like a madman..hahaha..
tahun nie..muka2 yg sama mewarnai raya gua..layan sajaaa..dpd xda orang..tapi yg best tu mlm smlm lahh..malam first raya..
hahahaha..
kitorang tgk manchester derby kt mcD..gua admit..kecut pundi kencing gua tgk bola semalam..epic jgkla..gilarr..
gua dgn housemate gua serta satanic blogger lagi seorang..telah memecahkan keheningan malam dgn teriakan seperti dikejar dek pontianak mandul..gilarr..sora gua dah serak dah..mcm baru pas pegi karaoke daaa..
papehal hats off to Fergie..apa tactic dia pakai pon gua x paham..pundit2 yg berpengkalan kat Temasik tu pon ble kena migrain klu nak analyze suma tuh..kalu gua Sparky (Mark Hughes)..ble kuar bunga silat gak gua dgn reff..extra time almost 7 mnt..gilarr..lantakla bias ke apa..janji kerennn bangett!!!..bak kata indon yg x sedar diri mahu mengganyang negara kita..nie salah satu contoh berfikir menggunakan lutut lah nie..hahaha..sori dongg..gue layan jugak sinetron ala2 begok korang..juz x makan mee sedap jer..coz mmg x sedap..:p
eventho michael owen dikategorikan sebagai kuda tua..dgn ini gua mengumumkan..IN OWEN WE TRUST!!..yeaaaahhhhh..
dia punye clinical finishing bisa menggugurkan jantung sesiapa..rugi jgk scousers x ambik dia balik..xpela..mem besa gua minat michael owen..layan sajaa..
seronoklah my partner in crime..dia gooners..itu hari adebayor suda buat taik mahu membunuh van persie..so..kekalahan city nie blelah membalas dendam utknya :p..betul jgk lu ckp ek jo..lu ckp owen mesti buat magic mlm tuhh..masin jgk mulut lu nie..berkat hisap rokok Dunhill Light kot..hahaha..
xmo type pjg2..mood raya tgh stabil nie..
so..kenapa gua benci raya?
gua benci Raya kerna..gua tahu bila dah raya..kite akan benci bila ia berakhir..mmg raya itu sebulan..tapi awalan raya tuh yg best..hmm..sedar x sedar nnt..kerja balik n cuti pon habis..cepat betul masa berlalu..
benci jg kerna x dpt beraya dgn keluarga tersayang (ini penyakit cari sendiri)..benci jg kerna x dpt mkn ketupat n rendang mak buat..benci kerna x dpt jmp adik beradik n borak sampai pagi buta..benci kerna x dpt bg ang pow dgn anak2 buah tercenta..benci kerna x dpt ushar awek kampung..benci kerna x dpt main mercun katak reramai..
dan byk lagi yg membolehkan elemen kebencian itu bercambah bak cendawan tumbuh lepas hujan tropika..
benci..benci..dan benci..
gua benci raya kerna gua cari penyakit sendiri..haha..padan muka gua..in my face bro..in my face..
janji dpt makan lemang n rendang..complete dah raya gua..itulah falsafah hidup gua kebelakangan ini..hahaha..naiklah badan gua pasni..mamposss..
okielah semua umat Islam di seluruh dunia..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..kepada saudara2 di indonesia..bawak tobatlah nak ganyang malaysia..xda keja lain dah?!..cakap serumpun..pasal tarian pendet tu pon ble melenting mcm nk berperang saudara plak..dahla tuh..bermaafanlah kite semua..
pis..
*maria ozawa (pornstar) x-girlfriend gua nak pegi jakarta..shooting sinetron..gilarr..beratus-ratus episod lah nnt..harap2 nye Indonesia pasnie x dispute psl maria ozawa plak ngn Jepun..kang diorang claim maria tu warga Indon plak..hahaha..ohh maria chenta lamaaa!!:p..

Tuesday, September 8, 2009

Bola Itu Bulat Bilang Bulat Kepada Bola


berhati2 kawen ngn die hard fans bola nie coz..bole dimadukan kasih sayang..tapi okiela..look at the bright side laa ek..dpd laki/balak lu tiap2 minggu out station pegi jumpa kekasih gelap..x ke naya?!?!..baik dia layan bola..makan bola,tido dgn anda,minum kopi janda..

apa susah..mau ushar laki buat apa..pegi jer mamak..xpon umah kengkawan dia yg ada astro..nak lg senang..suruh dia bwk anak sekali..boleh anak tu pantau..hahahaha..sekali anak kena rasuah dgn aiskrim..dpt mak tiri lah dia pastuh..hahaha..no offense k..:p

papehal tq dgn bestfren2 gua..

kerna sudi menemankan gua arituh..tgk match between Man Utd and Arsenal..perghh..bisa luluh jantung gue..

mmg betul c.ronaldo (mamat model iklan shampoo Clear yg fasih berbahasa melayu) & teveth d apache dah takde tapi jgn risau..awal season gie..eventho x memberansangkan..buat2 cool jelah..jgn melatah..bak kata Bulat Kepada Bola yakni Bola Itu Bulat..

maksudnyer..

maybe Man Utd menang arituh..away game lak nnt..gooners ble menang plak..betul x jo?..jo..jawab jo..lu baca x posting gua nie..betul gua ckp kan?!..nnt gooners ble beat Man Utd kat emirates kan?!..haha..jgn marah jo..dah nama main kat old trafford..reff mesti bias punyer..paham2 jelah..

huhu..nak ambik hati lu pye pasal..arshavin pye gol arituh mmg class..tapi tulah..mahmud pye jinx lg kuat tiap kali dia tgk match Arsenal..mmg Arsenal xble blah!!!..

thanx mud..ada benarnya jgk..berhempas pulas gooners played their so called beautiful football game last few week..but ahhh..suwey gallas mamat defender yg berjersi no.10 menangis tgh padang season lepas still kuat gie kot..:p

saba jo ek..jgn marah k?!..

bulan posa nie..no marah2..no kinky2 tauu..hahaha..

k jo..kiter sama2 xda idea..buat pendek2 sudaaaaa..

papehal..

Glory Glory Man Utd!!..

Thursday, August 20, 2009

Woman Is Equal To..


hahaha...jangan marah tengok pic above..usik jer..kalu marah kena jual nanti :p..huhu

SUMPAHHHH!!!!!!...

sampai sudah gua x kenal..

siapa itu wanita/perempuan/gadis/adek2 manis/leng loi/dara pingitan..

misteri sioot..

tanyelah sape2..even self-claimed playboy pun..hatta toyboy pencen pun..mahupun warded casanova yg terlantar kat hospital pasal siflis pun..

mempunyai pendapat yg sama..

apakah wanita itu sebenarnya?!!?..siapakah mereka??..dari planet Zuhal kah mereka?..atau dari Bikini Bottom??ataupun bidadari yg diusir dari langit kah mereka??..hmm..

misteri sioot..

betul la dlm kitab ckp..wanita nie ada 9 nafsu..1 akal..

yang lelaki plak kerek kunun ada 9 akal..1 nafsu..

kitab suci ekk..bukan kitab kamasutra..hahaha..

tapi nampak gayanyer..mengikut jujukan sejarah..yg LELAKI kerek kunun ada 9 akal ni lah yg tewas selalunya..kesian..ikut sgt 1 nafsu besa tuu..nafsu kinky..maksudnye=menggunakan "kemaluan" utk berfikir dahulu sebelum menggunakan otak..berfikir menggunakan lebihan testosterone..ambik ko..jadi bodo2 belaka..kesian beb..menyanyat hati betul..

uncle Napoleon..uncle Hitler..bajingan benjamin netanyahu..uncle Forrest Gump..abg Hans Isaac..abg Radhi OAG..saudara Muthusamy..saudara baru Johnny E Abdullah..abang kandung Bad Cat yg ingin bercacah tattoo naga tapi dilarang emak dan arwah Umboh @ Matu samseng kampong..antara nama besar (sampai Radhi jer..yg lain org kebanyakan jela)..ini semua pernah merasa penangannya utk memahami wanita..perghhh..

pada firasat gua tidak dinafikan penama2 di atas mungkin pernah mengutus surat centa bersaiz A4 dan membubuh bedak wangi dlm lipatan warkah tersebut utk tatapan orang tersayang..utk mengharukan lagi perasaan..mungkin..mungkin yerr..surat itu dibakar menggunakan lighter/lilin tepinya utk menunjukkan sisi liar graffiti kejiwangan tahap maksima yang tidak pernah terfikir akal oleh budak-budak zaman sekarang serta bersetemkan 15 sen..

yaaa..orang dulu-dulu mendambakan mini-compo walhal budak-budak sekarang mendambakan i-pod..gilarr..zaman sudah berubah :p

bak kata mat salleh yg datang Malaysia dengan meneguk setin Tiger beer yg membuatkan dia rasa cool teramat..blelah ckp lentok sampai meleleh kalu dah mamai..mata merah kunun2 stim..hahaha..dis fella said..WOMAN : you can't live with them and you can't live without them..

bak kata Bob Marley penghisap ganja yg tegar pulak..No Woman No Cry..

bak kata Kurt al-Cobain plak..can you believe me..when i told u..u're the queen of my heart!!!..

alamak..berhati taman plak..x sedar plak Courtney Love suda buat taik kat lu..malang si mendiang..anak dia Frances Bean tuhh..lawa sioott..ble buat bini..kasi hantar kampung..tolong mak gua kat dapur..sejok perut mak gua mengandungkan gua..hahaha..

bak kata Datuk Shah Rukh Khan plak..sapne de khaye..aabto mera dil..jaane ka sota hai..kya karoon ha ye..kuch kuch hota hai..kuch kuch hota hai..yeahhhhhh..pastu berguling dr atas bukit..haha..

pergghhh..kalu gua ditakdirkan jadi perempuan skang..riak gua..jalan mmg x tengok bumi gie dahh..tengok langit jer..hahaha..apa gua kesah..handbag gua+kasut higheel gua+baju gua+belt gua+bling2 gua+jeans gua+bedak sejok gua+tepung gomak utk memutihkan kulit gua+masker gua+salon gua+pedicure/manicure gua+makanan gua+mekap gua+losyen selulit gua+losyen tummy trim gua....campor suma..sama mcm maintenance jantan utk 4 bulan..hahaha..

x caya?..tanyelah marka masing2 bro..hahaha

yeeaaahhh..makhluk bernama perempuan ni..agaknya..bukan utk difahami dahulu..TETAPI didampingi dan difahami sepanjang akhir hayat dengan ikatan yg sah gamaknye..wallah hu alam..

kepada semua wanita yang gua sanjungi..

mak tercenta..kakak..adik2 gua..marka..bakal bini..kekasih hampir gelap tapi kembali ke pangkal jalan kerna gusar di kantoi kendian hari..akak kedai makan..amoi mualaf kedai henset..gadis manis pasar malam..akak tukang sapu iras2 kris dayanti..akak potong bawang iras2 eva mendes..makcik2 guru besar iras2 latifah omar..akak cempedak goreng garang mcm normadiah..gadis2 ayu IPTA/IPTS samada dah bayar ptptn ke blm atau x..gadis2 urbanite..sub urban..kampungan..ghetto tp berclubbing kat ceruk jln doraisamy ala2 anak orang berada..gadis2 rempit..litar tertutup..akak penjual kopok lekor yg digoreng berulang kali..pengunjung jln TAR yg rata2 wanita..wanita yg dipanggil boss..wanita keja bawah boss..wanita yg bossy..wanita yg mengutat boss nyer..wanita yg balik umah panggil hubby dia boss plak..hmmm..

dan ramai lagi..

ingatlah semua akak-akak sekalian..

sampai sudah kitorang jantan2 nie x kenal lu orang...Horayyyyyy!!!..

HIDUP WANITA!!..

anda adalah insan yg istimewa..bak kata adik gua yg bermitos..asalnye perempuan nie dicipta utk display jer..xble diusik..xble diolah..kerna cantek dan fragile..diletak dlm balang kaca..keja kite lelaki hanya dpt memuja kesempurnaan penciptaan mereka sahaja.........period.

tapi tulah bro..sedey jugak..dengar2..kalu lu org selalu gie kuliah maghriblaa..gua sekali sekala..mcm submarine plak..tenggelam timbul..camtu jgkla dengan solat 5 waktu..adusss..malu sioot..sedangkan solat tulah yg Allah nk hisab mula2 kat akhirat kelak..adusss..wake up bro..wake up!!..nie bukan main2..nak masuk NERAKA ker??...bukan pavilion tuh ble shopping2 till u drop..bukan the curve tempat tgk live band..bukan pulau peranginan tempat romantik tgk sunset..neraka tuh bro..neraka oohhh..damneddd

(gua hisap rokok jap..muhasabah diri..hmm..sesungguhnya gua antara yg merugikan diri sendiri..hmm..leka sioot..kalu ada prob jer barulah nak cium sejadah..malu gua ngn Tuhan gua..aduss..malu beb..muka jer hensem tapi masuk neraka..un-cool gilarr)

hmm..sambung balik..

dengarnye perempuan/wanita yg kite sanjungi nie jgkla yang akan meramaikan neraka di akhirat kelak..na'auzubillah..

bagi wanita2 yg beragama Islam..yg pernah hafal Rukun Iman tu apa..Rukun Islam tuh ada berapa..maybe excel masa sekolah menengah time PAFA..tapi terlupa plak kerna busy dgn urusan duniawi recently..insya Allah..gua yakin..mereka pasti sedia maklum perkara ini..mesti pernah dengar peristiwa Israk Mikraj kan??..

malas mau cerita..sendiri google lahh..mau masuk Ramadhan nie..sama2lah kita menasihati satu sama lain..

tapi yg terngiang2 gie kat kepala otak berjambul gua nie..antara siksaannye ialah..

-digantung rambutnya serta otaknye mendidih adalah wanita yg tidak menutupi rambut/auratnye sehingga terlihat oleh laki2 yg bukan muhrim utk nye..

-yang digantung payudaranye adalah isteri yg mengotori tempat tidurnya yakni bermukah dengan lelaki bukan suaminya yg sah..(ini kes kemaluan x berSOLEX la nihh)

-tergantung dua kakinya kerna tidak taat kepada suaminya spt tidak meminta izin keluar rumah dpd suami dan tidak mahu bersuci dari haid dan nifas..

-memakan dirinya sendiri kerna ia berhias utk lelaki yg bukan muhrim utknya dan suka mengumpat orang lain..

-diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kala jengking padanya kerna dia solat tetapi tidak mengamalkannya dan tidak mahu mandi junub..

-kepalanya seperti babi dan badannya berbentuk spt himar ialah kerna di masa hidupnya suka berfitnah dan pendusta dan menyerupai anjing pula kerna suka memfitnah dan membenci suami..

mintak maap la beb kalu x complete..nie jer gua ingat..bkn copy paste tau..mau x engat klu dah janji Allah camtu..siap Rasulullah S.A.W tgk live gie masa di israk ke langit..seram bulu tengkuk gua..klu ada lagi tuh..tolong tambah k..kite hidup kat dunia nie kenalah berkongsi ilmu..entah esok lusa jumpa si Pencipta..siapa tau : )..

hmm..cukup menginsafkan..sapa2 nk tersengih tuh..buat dunno..lantak pii la k..kubor kang eksklusif utk memasing..xda master bedroom..middle room or small room..suma ur own room..tanah wakaf kerajaan gi tuh..kena cemeti dek malaikat kang...haaaaaa..jgn nangis plak time tuh..senyum jela klu boleh..tu pon kalu ble senyum...gilarr..seram sioot..

tapi tulahh..kiter sering lupa dan lalai..

kepada wanita yg gua sanjungi..

gua bkn anti korang..gua pencinta wanita..juz nk share jer..sebab centalah gua xmo korang kena sebat kendian hari..sakit tu uuuu..

kepada jantan plak..jgn rasa best sesangat..kite ni pon ble jd kayu api neraka jgk..ada can jugak masuk neraka..kita jantan ni lg best..lagi berat tanggungjawabnyer..sebab itu kiter jadi ketua keluarga merangkap imam keluarga..semua siksaan tuh..bole terlepas..kalu kite ni..para jantan2 yg rasa dia best sesangat BOLEH membimbing wanita yg kita centa nie ke jalan yg diredhai..yakni melalui rujukannye kitab al-Quran dan hadith2 nabi yg soheh..jangan lupa jugak..dengan ikatan yang sah..perghhh..mcm ustad lak gua..bukan Ustaz Akhil Khayy okie?!..huhu..

silap ambik course gua ni agaknye..ptt dlu masuk maktab gua nie..pastu gi al-azhar..

sebelum gua mengundurkan diri..izinkan gua menyusun semua jari jemari gua nie..memohon ampun kepada wanita-wanita yg gua sanjungi..kepada yg terasa kerna dia makan tabasco sauce tuh..sori geng..gua x sengaja nk mengguris hati korang..sori dongg..raya kang gua mintak ampun lagi..siap bwk lemang ngn sebungkus rendang tapau gie..

sesungguhnya wanita ialah ciptaan yang unik..takda diorang..x bertambah zuriat umat manusia nih..takda diorang jugak..xdala kes-kes kecundang dlm centa..x bestlaa..kena colorful sket..xkan hepi jer memanjang dlm percintaan..kena ada masam2 manis sket..baru memasing belajar..haha

kena ingat..emak kita jantan-jantan ni pun wanita jugak..gua sampai sekarang kalu kena tarbiah dengan mak pun tengok lantai jer..x berani nak lawan cakap bro..masuk neraka nanti..syurga kan kat telapak kaki ibu!!..

tapi serius..sampai skang gua x paham mak gua dan wanita2 yang lain..tapi yang gua syukur..gua tahu..mak gua n mana2 wanita/perempuan yg bernafsu 9 dan berakal 1 nie lah..semuanya menyayangi gua..seadanyaa..:)

misteri sioot..

misteri kerna disayangi walaupun perangai gua kengkadang tuh menjengkelkan..

akhir kalam..segala yg baik dtg dari Allah S.W.T..yg buruk belaka dtg dari gua sendiri..

ASSALAMUALAIKUM

pis..:)

*agaknye yg kecundang dengan karenah perempuan nie kot yg jadi gay-gay belaka..haha..ramai gay skang gua dengar kt KL nie..damnedd..terbalik bumi kite ni kang..no offense gaylord segala..gay-gay jugak..pengkid-pengkid jugak..lesbo-lesbo jugak..tapi jgn lupa berpuasa di bulan Ramadhan al-Mubarak!! :)

Wednesday, August 12, 2009

i have a short fuse..

"Oi bacol! kalu brani jom ah face 2 face!
Gampang ko ni! Ko jgn lari ah..kete aku kemek ko nye
pasal..baik ko bayar balik..jgn nk lari2 dr aku..kol
x angkat..pukimak btol..kalu ko brani tumbuk aku
aritu, xkan x brani angkat phone! mane kepale
butoh ko? Bagi anjing makan? alang2 mati lg
elok..x menyusahkan aku...harap ko bace mende

ni..aku letih maki sorang2 ni..BACOL,BACOL!.."

(sambil bace mate tebeliak, kening ala2 tony wong nye komik,urat2 kat dahi, tekak n mane yg patut sume timbul..marah gila ni..)


Alkisah...
Suatu ketika dulu aku pernah marah dgn seseorang..ayat di atas adalah ayat lengkap yang aku taip kat buletin Friendster..word by word..kes ini agak major jugak ah..biasa ah aku kan pailang..

Dulu aku memang agak pemarah kut..kalau aku marah, memang mulut cam budak x skolah..perangai mcm xde agama da..kalau aku marah, bukan saje ko yg kene..mak bapak,adik beradik,nenek moyang, suku sakat ko sume kene seranah nye..biasa la..marah..kalau marah org xkan nak senyum2, ayat manis, bagi gula2 segale..even kalau gadis pun kene tetap kene..ko buat la muka ala2 *daisy marie sekalipun, aku maki kan saja..

Marah is a negative thing..the word itself pun bunyik macam x elok...Kalau kite marah kat org, mesti kite mau tunjuk..bagi enemy goyang..make them shit in their pants..hahahaha..kalau boleh biar seluruh isi syurga n neraka tau..biar sampai langit terbakar..biar sampai hujan x turun for 100 years..biar sampai runtuh gunung2..gile la..sikit punye marah orang tu ye..haha..

Bile umur da besar, akal pun da panjang, kurang ah skit kut..kalau benci ngan client pun marah belakang2 je..depan kene senyum..no matter how annoying they can be..kite da matang..cakap elok2 je kalu x puas hati.xyah tinggi2 suare..xpayah nak merah2 muke..x payah ber asap2 telinga tu..tapi kalau da mmg org tu bodoh, xyah susah2 nak diplomasi segale..x payah nak susah2 susun ayat..pecahkan saja muka anak haram itu bak kate zizan raja lawak..damn boy..ko funny gak ah kadang2 zizan..

Hopefully that person boleh maafkan aku pasal type camtu..aku bace2 blk mmg cam gampang ayat tu..boleh buat org bunuh diri tu..kalau keimanan x cukup la..mungkin aku xde la marah sangat kat ko ni..maybe time tu ade event2 lain yang berlaku dalam hidup aku ni..maybe ade somebody else yg bikin aku panas..ntah..aku pon x ingat..cerita 3 tahun lepas ni..at that time mmg byk event pelik2 kut..

aku ade trbace ayat ni kat mane ntah..

people will forget what u said,
people will forget what u did,
But people will never forget how u made them feel..

so if i've ever make u feel like shit, i apologized..all of u..



*pelakon filem org dewasa..

Monday, August 10, 2009

Chentanya Bersegi Tiga


lokasi : united state of pandan jaya
masa : pagi buta yg berembun..
acara : pergaduhan pasangan ber'chenta tercetus..
-------------------------------------------------------------------------------------------------

KENANGA : lepaskan tanganku andika..lepaskann..

ANDIKA : ahhh..tidakkk..selagi kusut belum terurai..selagi soal tidak berjawab..selagi guruh belum bersambut..selagi itulah aku tidak akan lepaskan tanganmu..

KENANGA : mengapa bicaramu penuh duka wahai kekasihku??..lepaskan pergelangan tanganku ini..biarku uraikan kusutmu bak memintal benang dari kapas..ohh..lepaskanlah duhai kekasihku..

(andika cairrr kena ayat dek kenanga..apa daa jantan!!)

ANDIKA : aku rela lepaskan..tapi tebus janjimu itu..kerna sebu di dadaku ini tidak tertahan sakitnya...oohhhhh..

KENANGA : kenapa kekasihku?..kenapa kamu berduka lara?..kerna kerja di lautkah?..kerna hasil laut kurangnya sudah?..kenapa kekasihku..bicara kepadaku kekasihku..

ANDIKA : hmm..semuanya kerna..kerna CHENTA kita!!..

(kenanga termangu sekejap..)

ANDIKA : aku merindui mu kekasihku..makan tiadanya selera..mandi tiadanya basah..tidur pastinya tidak lena..ohhh..sakitnyaa..inginku robek sahaja dada ini agar aku persembahkan hatiku ini kepadamu..oh kekasihku..biarku mati tiada berjasad namun roh ku masih mengejar chenta kita..ohhh

KENANGA : lagiii..

ANDIKA : akanku pintal awan-awan di langit buat permaidanimu..akan kusiram harimu dengan hilai tawa..akanku petik buah larangan di taman persendirian..akan ku renang lautan api..akan ku daki puncak himalaya..akanku ukir lembah dengan namamu..akan ku sambung ekor beruang..semuanya kernamu chenta..oh kenangaku sayaaaaanggg..

KENANGA : usahlah bicara begitu kekasihku..berat hatiku mendengarnya..

(padahal suker..)

ANDIKA : tidakkah Tuhan sedar salah seorang bidadarinya lepas ke bumi??..

KENANGA : maksud kekanda?

ANDIKA : adindalah bidadari itu!! ;p..ohh..beruntungnya kanda dpt melihat kecantikan yg tidak terkira ini..usahlah adinda bersuara..tutup matamu..ketap bibirmu..bagi peluang untuk kekanda melihat keayuanmu..

KENANGA : boraklah kekanda nie..bikin adinda malu sajaaa..

(kenanga tersipu-sipu malu..baru dia tahu boifren dia jiwang karatz..haha)

MELUR : cisssssssss...meremang bulu romaku andika!!!..meremang!!!..bicaramu bagaikan tiada nyawa..longlai bak lalang dipuput angin bayu...

KENANGA & ANDIKA : kusss semangat..(masing2 terkejut kerna melur tetiba menerpa..)

ANDIKA : benggali roti menjual keropok ali baba..tuan hamba apa cerita!!!..(dengus andika kemarahan)

MELUR : persetankan jejaka ini kenanga..janjinya hanya kosong belaka..matanya kecil terjojol persis penipu..dahinya sempit penuh bicara dusta..cissss..andika durjana..jika berdarah pendekar..marii kita menduga kekuatan...

(melur pon membuka bunga-bunga silat)

ANDIKA : ku ingatkan anak gadis tempatnya hanya di dapur sahaja..rupanya ada seorang terlepas..

(andika pon sama membuka bunga-bunga silatnya)

KENANGA : suuuudddaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh!!!..hentikan ini semua..hentikan!!

(pinta kenanga dengan cucuran air mata..depa buat taik telinga saja..)

ANDIKA : darah Jebat pekat di susuk tubuhku..jangan memandang enteng bicara seorang pahlawan..kerna nyamuk..satu kelambu sanggup ku bakar!!..bersedialah melur..bersedialah menghadap Penciptamu...yaaahhhhhh...

MELUR : tuan hamba hanya ingat tuan hamba shj yg berdarah pahlawan?!?!..datukku..bapaku..dari keturunan tun teja..kami berdarah bangsawan..pahlawan cacamarba seperti tuan hamba..kami tidak bagi muka..gunung jerai memukau mata..setanggi harum di singgahsana putri hati..kerna mulut badan binasa..bersedialah untuk mati!!!..yahhhhh..

(tiba-tiba..)

KENANGA : berhentiiii!!!!..berhenti kalian berdua..hamba chenta kan kalian berdua..chentakan kalian berduaaaaa....ohhhh Tuhan..hentikan semua ini!!!..

(andika terkejut beruk..)
(melur tersengih bangga..)

suasana menjadi suram..kepekatan malam menusuk kalbu pada ketiga-tiga pelaku chenta..masing-masing tidak bersuara..

tiba-tiba 2 susuk tubuh datang..
siapakah mereka??
adakah mereka pun ingin turut serta pertelingkahan chenta awkward ini??
adakah mereka juga chenta hati gelapnya KENANGA??
adakah mereka konco-konconya ANDIKA si pangeran chenta yg sudah terkejut beruk tadi??
ataupun mereka adalah sebangsa MELUR yg mencintai bangsanya??
hmm...
-------------------------------------------------------------------------------------------------

(dalam jip..lagu smooth criminal michael jackson berkumandang..)

jo : kite nk gie mana ni bro?

shah : pegi hartamas lahh..pagi-pagi buta nie ramai org baru balik clubbing mencucuk langit..cuci mata jap tengok awek2 sana dressing x cukup kain..hahaha..

jo : x cukup kain pon..dari kepala sampai ibu jari..mahal2 belaka..entah2 gaji kita sebulan dua kot..hahaha..seronok jgk mengumpat pagi-pagi camnie..

shah : yeahh..memang seronok..boleh buat hobi..berangin betul gua..esok dahla gua cuti..jgnlah memekak pagi2 buta camnie..nak bergaduh pon..tggu jela esok ke apa..bagero betul..

jo : hahaha..gua pon naik hangin..sok nak gie site..kang gua ngantok psl x cukup tido..mmg gua sembelih sekor2 tadi buat sate..baghal punye perangai..

ANDIKA : lepaskan aku..lepaskan aku..lepaskan aku!!!!!!!...

jo & shah : ehh bodo..ble senyap x?!?!?!..(bentak mereka serentak)

jo : dari tadi miaoowww...meaowww..meaoowwww..mcm kucing gersang..naik menyampah gua..nak kinky2 pon..tggulah weekend..weekdays nie kitorang manusia nie nk kerja2 belaka oiii..x mau dengar lu ngilai2 pagi-pagi buta nie..terganggu tido kitorang..bikin panas betull..

shah : ehh tompok kinky..apa daaa ko buat kat pandan..carik awek kat tempat ko laa..ko x laku ker apa kat tempat ko??..awkward giler aku tgk td..yg sekor lagi td betina tauu..perghhh..songsang chenta korang nie..

jo : yeke?!?..sekali jatuh chenta dgn kucing betina lesbo dahhh..kesian lu tompok!!..hahaha..meh kitorang hantar lu pegi hartamas..sana kucing2 betina hot-hot belaka..class gie tuh..jgn risau..gua bekalkan lu dgn whiskas free..huhu

shah : mana lu dpt whiskas tuhh?..

jo : aikk..kita kan pernah bela kucing..buat2 lupa plak..padahal kucing dia..lu nk tau x??..mesti lu heran..apsal kucing parsi lu dpt baby bertompok..

shah : apsal jo??..

jo : haaaa..mamat tompok kat belakang jip kite ni lahh punye kerja..player nie..last2 gado psl lesbo..padan muka..hahaha..

shah : cilake ko tompok kinkyyy!!!..rosak keturunan kucing parsi aku..ambik ko!!..(shah pon menjentik telinga ANDIKA @ tompok bertalu-talu dengan geram)


*akhirnya ANDIKA @ Tompok Kinky telah dideportasi ke Seri Hartamas..seronoklah dia mendaki hierarki kucing jantan player kat sana agaknyer....KENANGA & MELUR tak nampak muka lagi dahh..mungkinkah hubungan songsang mereka telah dihidu oleh keluarga masing2?!?..ataupun KENANGA telah berhijrah jauh untuk bermuhasabah diri..ataupun MELUR mencari mangsa baru..tiada siapa yang tahu..yang pasti..tiada pertelingkahan chenta sia-sia lagi di united states of pandan jaya..kami pon dapat tidur dengan lenanya..as happy as god in france rasenye nikmat ini..yeahhhhhhh!!!!